Μενού
ανθρωποκτονιων κενυα γυναικοκτονια
Το τμήμα Ανθρωποκτονιών στο σημείο όπου βρέθηκαν οι σοροί | Youtube
  • Α-
  • Α+

Σε 42 δολοφονίες και ακρωτηριασμούς γυναικών, μετά την ανακάλυψη 9 σορών που είχαν συνδεθεί ήδη με το πρόσωπό του, ομολόγησε την Κυριακή (15/7) κατηγορούμενος γυναικοκτόνος στην Κένυα.

Σύμφωνα με το Sky News, ο γυναικοκτόνος ακούει στο όνομα Κόλινς Τζουμαΐσι Καλούσα, και συνελήφθη την ίδια μέρα στην περιοχή Κουάρε μετά την παραδοχή των εγκλημάτων, στον απόηχο κοινωνικής κατακραυγής.

Οι ιαχές των απελπισμένων πολιτών δεν είχαν στόχο μόνο τον ίδιο, αλλά και την ανεπάρκεια των αρχών, καθώς τα 9 πτώματα που πυροδότησαν τις έρευνες βρέθηκαν μέσα σε λατομείο χωματερή, κοντά σε τοπικό ΑΤ.

Ο γυναικοκτόνος και ο ρόλος της αστυνομίας

Τα απομεινάρια των τεμαχισμένων πτωμάτων, που ανήκουν σε 9 γυναίκες, ανακαλύφθηκαν σε χωματερή στις φαβέλες του Mukuru στο Ναϊρόμπι.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών, Μοχάμεντ Αμίν, είπε ότι ο 33χρονος Καλούσα, ομολόγησε ότι σκότωσε 42 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, από το 2022 και έπειτα.

Ο Αμίν πρόσθεσε πως η τελευταία στη σειρά δολοφονία φαίνεται να διαπράχθηκε στις 11 Ιουλίου 2024

Μετά τη σύλληψή του, οι Αρχές ανέκτησαν από το σπίτι του κινητά τηλέφωνα, δελτία ταυτότητας, ένα μαχαίρι που πίστευαν ότι χρησιμοποιήθηκε για να ακρωτηριάσει τα θύματα, βιομηχανικά ελαστικά γάντια, κολλητική ταινία και δώδεκα νάιλον σακούλες, παρόμοιες με αυτές στις οποίες βρέθηκαν οι σοροί.

Πλήθη συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την ανάκτηση των λειψάνων από τη χωματερή το Σαββατοκύριακο, με ορισμένους να καταλήγουν σε μάχες με την αστυνομία.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής εξοργίστηκαν από φήμες ότι τα πτώματα συνδέονταν με υποτιθέμενες απαγωγές διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια πρόσφατων κινητοποιήσεων στη χώρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι η Ανεξάρτητη Αστυνομική Εποπτική Αρχή, εξετάζει σοβαρά τους ισχυρισμούς για εμπλοκή της τοπικής αστυνομίας λόγω της θέσης του λατομείου «λιγότερο από 100 μέτρα από αστυνομικό τμήμα».

Ο αναπληρωτής Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας Ντάγκλας Κάνια είπε την Παρασκευή ότι οι αστυνομικοί στον τοπικό τμήμα μετατέθηκαν για να ανοίξει ο δρόμος για έρευνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...