Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε χθες με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει τη Μόσχα στην προσπάθειά της να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία της.
Ο Σοϊγκού συζήτησε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν το θέμα της Ουκρανίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, οι δύο άνδρες συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να διευρύνουν και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε διαφόρους τομείς, μεταξύ των οποίων και σε εκείνον της ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται πως οι δυο χώρες υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει ότι η μια θα υπερασπιστεί την άλλη σε περίπτωση επίθεσης κατά τη διάρκεια σπάνιας επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα την περασμένη χρονιά.
Δυτικές κυβερνήσεις, όπως και αυτές της Ουκρανίας και της Νότιας Κορέας, κατηγορούν την Πιονγκγιάνγκ πως έχει στείλει στρατεύματα και όπλα στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ για να πολεμήσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλευρό του ρωσικού στρατού. Ούτε η Μόσχα, ούτε η Πιονγκγιάνγκ έχουν επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα.
- Καίτη Γαρμπή: «Πετσόκοψε» με τον πιο επικό τρόπο το viral φίλτρο του Instagram για τα '80s
- Ο διάλογος που δεν περιμέναμε ποτέ: Η Τούνη απαντά στον Μητσοτάκη με... σκόρδα και AI
- Η τελευταία συνέντευξη του Γιώργου Μαζωνάκη: Ο εγκλεισμός στο Δρομοκαΐτειο και η σχέση με την οικογένεια
- «Ροντέο» με Κυρανάκη - Παπακωστοπούλου: «Δεν θα μιλήσω για τον μισθό μου - Προσβάλλετε γυναίκα»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.