Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 80 χρόνια από την επίσημη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Κίνα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνάντηση επιβεβαίωσε τόσο το θετικό κλίμα μεταξύ των ηγετών όσο και την στρατηγική συμμαχία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Ρωσίας και Νοτίου Κορέας.
Αυτό που τράβηξε όμως την προσοχή μετά την λήξη των επαφών ήταν οι κινήσεις του επιτελείου του του Βορειοκορεάτη. Σε ένα βίντεο που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται οι δικοί του άνθρωποι να καθαρίζουν με μανία που θα ζήλευε η μέση Ελληνίδα γιαγιά κυριολεκτικά κάθε επιφάνεια που στάθηκε, κάθισε ή ακούμπησε.
Μια θεωρία τονίζει πως αυτό γίνεται ώστε να σβηστούν τα ίχνη του DNA που έχει αφήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Το επιτελείο του άλλωστε δεν αρκέστηκε στις επιφάνειες αλλά ακόμη και στα ποτήρια που χρησιμοποίησε. Είναι αξιοσημείωτο πάντως πως ο ίδιος χρησιμοποίησε μόνο τις εγκαταστάσεις του προσωπικού τρένου που ταξίδεψε από την Βόρεια Κορέα προς την Κίνα.
Ένας αξιωματούχος από την Νότιο Κορέα ανέφερε πως η υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την σταθερότητα του καθεστώτος. Το παραμικρό στοιχείο από το σώμα του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών. Αυτό κάπως εξηγεί τις κινήσεις των συνεργατών του.
Πάντως, παρόμοια παράνοια διακρίνει και τον ρωσική ηγεσία, γι’ αυτό οι υπηρεσίες του Ρώσου προέδρου, κάθε φορά που εκείνος ταξιδεύει στο εξωτερικό, συλλέγουν σε πλαστικές σακούλες τα κόπρανα και τα ούρα του ώστε να μην δώσουν…πληροφορίες στους εχθρούς του.
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.