Μενού
Κίνα
Κίνα | EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν στην Κίνα κατηγορούμενοι για τη δολοφονία ενός συμμαθητή τους, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε θερμοκήπιο

Η υπόθεση δολοφονίας του 13χρονου, που ονομάζεται Wang - δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο το μικρό όνομα του παιδιού - έχει προκαλέσει κύμα οργής στη χώρα σχετικά με την ανήλικη παραβατικότητα.

Το μαθητής εξαφανίστηκε στις 10 Μαρτίου και σύμφωνα με τις Αρχές φαίνεται ότι έπεσε θύμα δολοφονίας την ίδια μέρα. Το πτώμα του εντοπίστηκε μέσα σε εγκαταλελειμμένο θερμοκήπιο. 

«Το παιδί μου ήταν ακόμα ζωντανό γύρω στις 15:00 στις 10 Μαρτίου. (...) Μετέφεραν όλα τα χρήματά του, μέσω τηλεφώνου, περί τις 16:10 και το κινητό απενεργοποιήθηκε» είπε ο πατέρας του. 

Πριν από τον θάνατό του, ο μικρός είχε μεταφέρει 191 γουάν - περίπου 15 ευρώ - σε έναν από τους τρεις συλληφθέντες συμμαθητές του, εξήγησε ο ίδιος. 

«Του έκαναν bullying για μεγάλο διάστημα» κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η αστυνομία εξήγησε πως το περιστατικό διερευνάται ως ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Οι τρεις συλληφθέντες, που αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν πού είναι ο 13χρονος, είναι όλοι κάτω των 14 ετών.

Ο νόμος στην Κίνα ορίζει πως όσοι είναι πάνω από 12, αλλά κάτω των 14, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινική δίωξη μόνο μετά από απόφαση της Ανώτατης Λαϊκής Εισαγγελίας. Πρόκειται για τον ανώτατο εισαγγελέα της χώρας.

«Όλη η χώρα παρακολουθεί την υπόθεση, ελπίζω η αστυνομία να είναι δίκαιη και να δώσει στην οικογένεια του θύματος μία ικανοποιητική απάντηση» σημείωσε πολίτης, σε σχόλιό του στα social media. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA