Το Βατικανό ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα διακόψει κάθε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας εντός της μικρής πόλης-κράτους κατά τη διάρκεια του κονκλαβίου για την εκλογή νέου πάπα, διευκρινίζοντας πως δεν θα επηρεαστεί η πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Ειδικότερα, θα απενεργοποιηθεί το σήμα όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας εντός της επικράτειας του Βατικανού από τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα, 16:00 στην Ελλάδα) της 7ης Μαΐου. Η τηλεφωνική επικοινωνία «θα αποκατασταθεί μετά την ανακοίνωση της εκλογής του νέου ποντίφικα», αναφέρει η δήλωση.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι διευκρίνισε σε εκπροσώπους του Τύπου πως η διακοπή των τηλεφωνικών επικοινωνιών δεν θα επηρεάσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Χιλιάδες πιστοί αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία μπροστά στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, περιμένοντας την ανακοίνωση του διαδόχου του πάπα Φραγκίσκου ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου.
Συνολικά, 133 καρδινάλιοι από όλον τον κόσμο θα κληθούν να αναδείξουν μέσω ψηφοφορίας τον επόμενο πάπα, πνευματικό ηγέτη 1,4 δισεκ. καθολικών σε όλον τον κόσμο. Η εκλογή διεξάγεται με απόλυτη μυστικότητα και οι καρδινάλιοι πρέπει να παραδώσουν τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας όταν εισέλθουν στο κονκλάβιο, υπενθύμισε ο Μπρούνι στους δημοσιογράφους.
- Θρίλερ με τον θάνατο του 26χρονου Αχιλλέα: Έπεσε από πεζογέφυρα στη Συγγρού - Μαρτυρία για τσακωμό
- Νίκη Λυμπεράκη για Καρβέλα: «Δεν συνέβη ποτέ, ήταν ηχητικό εφέ» - Τι ξεκαθάρισε για luben και τον «αερισμό»
- Εικόνες ντροπής στο Νοσοκομείο Ρίου: Περιστέρια τρώνε από πιάτα ασθενών
- Χριστούγεννα από τον Οκτώβριο - Το χρονικό μίας απελπισίας με λαμπιόνια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.