Μενού
kremlino
Κρεμλίνο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το Κρεμλίνο παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, περί πυρηνικών όπλων, αναφέροντας πως τα σχόλιά του δεν συνιστούν απειλή για χρήση τους. 

Ο Πούτιν δήλωσε χθες, Τετάρτη, απευθυνόμενος στη Δύση ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη» σε τεχνικό επίπεδο για έναν πυρηνικό πόλεμο και ότι αν οι ΗΠΑ έστελναν στρατεύματα στην Ουκρανία, η Μόσχα θα το εκλάμβανε αυτό ως μείζονα κλιμάκωση του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε σήμερα ότι ο Πούτιν απαντούσε απλώς σε ερωτήσεις δημοσιογράφου και επαναλάμβανε τις συνθήκες που είναι ήδη πολύ γνωστές στις οποίες η Ρωσία θα ήταν αναγκασμένη θεωρητικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

«Κανένα σχόλιο» για την επίθεση κατά του συνεργάτη του Ναβάλνι

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας αρνήθηκε να σχολιάσει την επίθεση με σφυρί που δέχθηκε συνεργάτης του εκλιπόντος αντιπολιτευόμενου στο Κρεμλίνο Αλεξέι Ναβάλνι, ο Λεονίντ Βολκόφ, στη Λιθουανία.

Ο Βολκόφ δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του στο Βίλνιους.

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή ήταν προμελετημένη και σημείωσε απευθυνόμενος στον Πούτιν ότι κανένας δεν τον φοβάται στη χώρα του.

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για τη δήλωση αυτή του Ναουσέντα, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι τον Πούτιν δεν θα πρέπει να τον φοβούνται, αλλά να τον σέβονται και να τον ακούνε.

Σχολιάζοντας, τέλος, πληροφορίες για ενίσχυση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Αρκτική, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι η Ρωσία θεωρεί την περιοχή αυτή μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA