Ένα σπαρακτικό βίντεο απεικονίζει τις όμορφες και τις ξέγνοιαστες στιγμές που περνούσαν στην κατασκήνωση Mystic τα νεαρά κορίτσια, στις καλοκαιρινές τους διακοπές, λίγες ώρες πριν τον όλεθρο. Πριν τις ισχυρές καταιγίδες που πλημμύρισαν το κεντρικό Τέξας και σκόρπισαν την απόλυτη καταστροφή. Ο τραγικός απολογισμός ξεπερνά τους 100 νεκρούς, ανάμεσά τους, πολλά παιδιά.
Η νοσοκόμα της κατασκήνωσης Mystic, Ντέβον Πέιτζ, μοιράστηκε στο TikTok όμορφες στιγμές με τις κατασκηνώτριες να χορεύουν, να απολαμβάνουν γεύματα στην τραπεζαρία και να παίζουν παιχνίδια.
Έγραψε πως τα βίντεο τραβήχτηκαν από τις 28 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, ώρες πριν η τραγωδία χτυπήσει την θερινή κατασκήνωση κοριτσιών χριστιανών, που βρίσκεται στην κομητεία Kerr, κατά μήκος των όχθων του ποταμού Γκουανταλούπ.
Η κατασκήνωση Mystic φιλοξενούσε 750 κορίτσια για το καλοκαίρι, όταν η στάθμη του νερού του ποταμού εκτοξεύτηκε πάνω από 7,5 μέτρα σε λιγότερο από μία ώρα, έπειτα από την ξαφνική καταιγίδα που έριξε πάνω από 30 εκατοστά βροχής στην περιοχή και παρέσυρε την κατασκήνωση στις 4 π.μ. την Παρασκευή.

Ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας ξεπέρασε τους 100, φτάνοντας τους τουλάχιστον 104 — συμπεριλαμβανομένων 27 κοριτσιών και συμβούλων από το Camp Mystic.
Ο σερίφης της κομητείας Κερ, Λάρι Λέιθα, δήλωσε ότι 10 κατασκηνωτές και ένας σύμβουλος παραμένουν αγνοούμενοι, καθώς το χρονικό περιθώριο για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης τείνει να ολοκληρωθεί.
«Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες δίπλα στις οικογένειές μας που υπομένουν αυτή την αδιανόητη τραγωδία. Προσευχόμαστε συνεχώς γι' αυτές», αναφέρει το μήνυμα στην ιστοσελίδα της κατασκήνωσης.
Η Πέιτζ μοιράστηκε επίσης τρομακτικά βίντεο από την καταστροφή που προκλήθηκε από τις πλημμύρες, καθώς αυτή και οι νεαροί κατασκηνωτές τράπηκαν σε φυγή για να σωθούν.
Σε ένα βίντεο, η νοσοκόμα κατέγραψε πλάνα με δρόμους διαβρωμένους, πεσμένα δέντρα και στοιβαγμένα αυτοκίνητα.
Ένα άλλο βίντεο έδειχνε ένα λεωφορείο γεμάτο νεαρά κορίτσια να τραγουδούν λατρευτικούς ύμνους κλαίγοντας καθώς διέσχιζαν την καταστροφή προς ένα κέντρο επανένωσης.
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
- Γιατί και πώς ο Ιωαννίδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο – Η «σκληρή» χούντα, η CIA και ο «Αττίλας»
- Τραμπ για Ιράν: «Δείτε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους τρελούς αλήτες»
- Νεκρός 20χρονος στη Θεσσαλονίκη: Τον μαχαίρωσαν και πέθανε στο νοσοκομείο - Εξετάζεται οπαδικό κίνητρο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.