Μενού
Κάποιοι σταθμοί στο Λονδίνο δεν διαθέτουν καν κυλιόμενες
Κάποιοι σταθμοί στο Λονδίνο δεν διαθέτουν καν κυλιόμενες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εικόνες ντροπής κατέγραψε κάμερα στο Λονδίνο: γυναίκα με κινητικά προβλήματα, αναγκάστηκε να κατέβει από το αναπηρικό αμαξίδιό της και να συρθεί στα σκαλιά του μετρό, λόγω βλάβης στον ανελκυστήρα!

αν να μην έφτανε αυτό, όταν κατάφερε να σκαρφαλώσει, το προσωπικό άρχισε να την περιπαίζει, λέγοντας πως ο ανελκυστήρας είχε μόλις επισκευαστεί, ρωτώντας την αν θέλει να τον χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μέλη του προσωπικού του υπέργειου σταθμού Dalston Junction, ακούστηκαν να αστειεύονται με την κατάσταση της κ. Jennie Berry, λέγοντας ό,τι επιτέλους μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ, ενώ είχε μόλις αφιερώσει 15 βασανιστικά λεπτά σκαρφαλώνοντας τα σκαλιά.

Η 29χρονη, η οποία προσπαθούσε να φτάσει στο ξενοδοχείο της έξω από τον σταθμό για μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα, είπε ότι δεν την ενόχλησε τόσο η δύσκολη ανάβαση, στην οποία είναι συνηθισμένη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο της συμπεριφέρθηκε το προσωπικό των Συγκοινωνών του Λονδίνου.

Το θράσος των υπαλλήλων

Η βοήθεια εμφανίστηκε για τη γυναίκα μόνο αφού είχε ανέβει μόνη της τα σκαλιά, όταν υπάλληλος με πορτοκαλί γιλέκο ακούγεται να της λέει «ο ανελκυστήρας έχει χαλάσει εδώ και έναν μήνα. Δεν το ήξερες;».

Και αφού την ενημέρωσε ότι, μετά από τόσο καιρό, το ασανσέρ είχε μόλις επιδιορθωθεί, ακούστηκε να αστειεύεται με μία συνάδελφό του: «Δεν χαίρεσαι τώρα που το έφτιαξαν;».

Από τη μεριά της, η κ. Berry δήλωσε πως βιντεοσκόπησε το περιστατικό, επειδή αυτή η κατάσταση είναι μέρος της καθημερινότητας των ΑμεΑ: «Ως χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, δεν είμαι το πρώτο άτομο στο οποίο συνέβη κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν θα το τελευταίο. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν για τους επιβάτες με ειδικές ανάγκες, και γρήγορα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA