Μενού
israil stratos.jpg
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα. | IDF
  • Α-
  • Α+

Στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις, εισέβαλαν και πάλι απόψε ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, λίγη ώρα αφότου αποχώρησαν προσωρινά, όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε ότι το νοσοκομείο Νάσερ, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή, υποχρεώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα να αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας της εφόδου ισραηλινών στρατιωτών την 15η Φεβρουαρίου.

Λωρίδα της Γάζας: Αλληλοκατηγορίες 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς που κρύβονταν στο νοσοκομείο Νάσερ, κάποιοι εκ των οποίων προσποιούνταν ότι ήταν μέλη του ιατρικού προσωπικού, και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με όπλα που λέει ότι βρέθηκαν εκεί.

Η Χαμάς αρνείται ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία για να οργανώσει εκεί επιχειρήσεις της και δηλώνει ότι οι ισχυρισμοί του Ισραήλ αποτελούν πρόσχημα για την καταστροφή του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA