Μενού
luna25
Luna-25
  • Α-
  • Α+

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη έπειτα από περιστροφή σε ανεξέλεγκτη τροχιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos. Η υπηρεσία δήλωσε πως υπήρξε μια “μη φυσιολογική κατάσταση” κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού που αφορούσε το σκάφος.

Όπως σημειώνει το Reuters, η αποτυχία της αποστολής υπογραμμίζει την πτώση της διαστημικής ισχύος της Ρωσίας από τις μέρες δόξας του ανταγωνισμού του Ψυχρού Πολέμου, όταν η Μόσχα ήταν η πρώτη που εκτόξευσε έναν δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τη Γη - τον Sputnik 1, το 1957 - και ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα το 1961.

Η Ρωσία δεν έχει επιχειρήσει αποστολή στο φεγγάρι από το Luna-24 το 1976, όταν ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ ήταν επικεφαλής στο Κρεμλίνο. Το Luna-25 υποτίθεται ότι θα εκτελούσε μια ήπια προσγείωση στον νότιο πόλο της Σελήνης στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με Ρώσους διαστημικούς αξιωματούχους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA