Μενού
Ο Άγιος Αντώνιος, όπου τελείται ο ιδιαίτερος αγιασμός
Ο Άγιος Αντώνιος, όπου τελείται ο ιδιαίτερος αγιασμός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας ιδιαίτερος εκκλησιασμός λαμβάνει χώρα κάθε τέτοια περίοδο στην Ισπανία, καθώς πλήθος πιστών προσέρχονται σε μία συγκεκριμένη εκκλησία, για να λάβουν το σώμα και το αίμα του Χριστού τα...κατοικίδιά τους.

Αυτή την παράξενη τελετή στεγάζει η καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη Μαδρίτη, σύμφωνα με το yahoonews. Οι ιδιοκτήτες φαίνονται να κάνουν ουρές έξω από τον ναό για να λάβουν την ετήσια ευλογία οι τριχωτοί τους φίλοι. 

Ετήσια παράδοση

Η μέρα δεν είναι τυχαία, αφού τότε γιορτάζεται και ο Άγιος Αντώνιος, που θεωρείται προστάτης των ζώων. Βέβαια στα ζωάκια δεν δίνεται κρασί, παρά πιτσιλίζονται με λίγο αγιασμό. Πιστεύεται πως αυτή η καθολική παράδοση στα χαρίσει στα κατοικίδια καλή υγεία και καλοτυχία μέχρι την επόμενη χρονιά.

«Ελπίζω ο αγιασμός να της δώσει καλή υγεία, για να συνεχίσει να μου κάνει παρέα», λέει ένας παππούς για τη σκυλίτσα του. Μετά τον αγιασμό βέβαια έπεται συνέχεια, αφού τα κατοικίδια πρέπει να παρακολουθήσουν και τη θεία λειτουργία πριν γυρίσουν σπίτι.

Αυτή τη μέρα, τα κατοικίδια παρακολουθούν τη λειτουργία με τους ιδιοκτήτες τους
Αυτή τη μέρα, τα κατοικίδια παρακολουθούν τη λειτουργία με τους ιδιοκτήτες τους | Youtube
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA