Μενού
Επίθεση στη Γερμανία
Επίθεση στη Γερμανία | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας ως προς τον εντοπισμό των κινήτρων του 50χρονου που αιματοκύλησε τη χριστουγεννιάτικη αγορά, παρασέρνοντας και σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Ο 50χρονος ψυχίατρος γεννήθηκε στο Χουφούφ της Σαουδικής Αραβίας το 1974 και το 2006 έφθασε στη Γερμανία ζητώντας άσυλο, καθώς είχε αποκηρύξει το ισλάμ και φοβόταν για την ζωή του. Από το 2016 απολαμβάνει καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ταλέμπ Α. ήταν γνωστός στην κοινότητα των αυτοεξόριστων Σαουδαράβων και ενεργούσε μάλιστα ως «σημείο επαφής» των συμπατριωτών του αιτούντων άσυλο στην Γερμανία, ιδίως των γυναικών.

Μαγδεμβούργο: Τι δήλωνε παλαιότερα σε συνεντεύξεις

Ενδεικτικά, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2019 στην Frankfurter Rundschau, δήλωνε ότι γυναίκες από την πατρίδα του στρέφονται σε εκείνον ζητώντας προστασία, κυρίως επειδή «είχαν βιαστεί από τον σύζυγο-κηδεμόνα τους» και υποστήριζε ότι το γερμανικό σύστημα ασύλου αποτελούσε «δρόμο προς την ελευθερία» για αυτές.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο ο 50χρονος που αιματοκύλησε το Μαγδεμβούργο, φαίνεται ότι είχε απομακρυνθεί από αυτές τις απόψεις και κατηγορούσε τη Γερμανία ότι επιδιώκει τον εξισλαμισμό της Ευρώπης.

«Η Γερμανία πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της από την παράνομη μετανάστευση. Έχει καταστεί σαφές ότι η πολιτική ανοιχτών συνόρων ήταν ένα σχέδιο της Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να εξισλαμίσει την Ευρώπη», έγραφε συχνά στην πλατφόρμα «Χ» και εξέφραζε ευθέως την συμπάθειά του για την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD): «Ποιος άλλος πολεμά το ισλάμ στην Γερμανία;», έγραφε σε αναρτήσεις του. Πριν από τρία χρόνια είχε μάλιστα απευθυνθεί στην AfD εισηγούμενος την ίδρυση ακαδημίας για πρώην μουσουλμάνους.

Σε άλλο βίντεο που ανήρτησε σε αμερικανικό αντι-ισλαμικό ιστολόγιο, ο Ταλέμπ Α. φαίνεται να υιοθετεί θεωρείς συνωμοσίας περί «μυστικής επιχείρησης» του γερμανικού κράτους «να κυνηγήσει και να εξουδετερώσει» Σαουδάραβες πρώην μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο, «ενώ σύροι τζιχαντιστές λαμβάνουν άσυλο στην χώρα».

Από τις αναρτήσεις και τα σχόλιά του φαίνεται ότι ήταν επικριτής της μεταναστευτικής πολιτικής του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ και θαυμαστής του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ.

Μαγδεμβούργο: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων

Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών από την χθεσινοβραδινή επίθεση στη χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά του Μαγδεμβούργου, σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο από τις γερμανικές αρχές. 

«Κατ' αρχάς και με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας από τις γερμανικές αρχές, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...