Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι ακόμα Οκτώβρης αλλά είναι η κατάλληλη ώρα για να αρχίσεις να οργανώνεις τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Μπορεί να έχεις βαρεθεί να περνάς τα Χριστούγεννα στο χωριό και να θες να ξεφύγεις λίγο έξω από την Ελλάδα.

Οι 11 προορισμοί για μαγικά Χριστούγεννα στο εξωτερικό

Νέα Υόρκη: Που διαδραματίζονται σχεδόν όλες οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που μας μεγάλωσαν; Στη Νέα Υόρκη και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι γεμάτο στολισμένη, με άμαξες με άλογα να περνάνε από το Central Park, το υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο και το παγοδρόμιο Rockfeller Center να αποτελούν σημεία που δεν πρέπει να χάσεις. 

Πράγα: Κάνει πολύ κρύο και συνήθως έχει χιόνι τα Χριστούγεννα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι παντού με χιλιάδες επιλογές για να κάνεις δώρα στους αγαπημένους σου. Στις αρχές Δεκεμβρίου πραγματοποιείται και η ετήσια εκδήλωση της παραμονής του Αγίου Νικολάου με κόσμο να έχουν ντυθεί άγγελοι και διάβολοι. 

Άγιος Αυγουστίνος: Είναι μια πανέμορφη πόλη της Φλόριντα με μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που θυμίζει Ισπανία. Ξεχωρίζει τα Χριστούγεννα για τα εκατομμύρια φώτα της που λάμπουν κατά τις «Νύχτες του Φωτός». Ολόκληρος ο Δεκέμβρης είναι γεμάτος εκδηλώσεις που θα σε βάλουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα. 

Γερμανία: Η Κολωνία της Γερμανίας είναι ο τέλειος προορισμός για τα Χριστούγεννα μιας και διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές του κόσμου. Η πόλη είναι γεμάτη στολίδια και όπου και αν βρεθείς θα μυρίσεις γλυκίσματα 

Βιέννη: Η Βιέννη πέρα από μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές, είναι υπέροχη τα Χριστούγεννα για τον φωτισμό της. Στο Δημαρχείο της πόλης, ανάβουν τα φώτα που δημιουργούν το τέλειο κλίμα εορτών και οι μυρωδιές, τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και τα στολίδια την κάνουν έναν τέλειο προορισμό. 

Στοκχόλμη: Η Στοκχόλμη είναι υπέροχη τα Χριστούγεννα για τους παραδοσιακούς και όχι μόνο. Η Παλιά Πόλη είναι το τέλειο σημείο με αγορές που πωλούν ζεστό κρασί glögg και άλλα γλυκίσματα. 

Μάλαγα: Η Μάλαγα της Ισπανίας είναι ένα μέρος που θα περάσεις έντονα Χριστούγεννα, καθώς είναι πολύ σημαντικά για εκείνους. Η πόλη είναι γεμάτη από χριστουγεννιάτικα δέντρα και στο κέντρο υπάρχουν κατά τη διάρκεια των εορτών καθημερινά παραστάσεις με μουσική και φώτα που μαγεύουν. 

Μπρατισλάβα: Έχει μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές και χιόνι. Θα βρεις παραδοσιακά γλυκίσματα και δεκάδες εκδηλώσεις καθημερινά. Επίσης, οι πλατείες της, γίνονται μεγάλα παγοδρόμια για μικρούς και μεγάλους. 

Ισλανδία: Διαθέτει μια όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά για πολλά δώρα και αν κρυώσεις έχεις την επιλογή να επισκεφθείς τα γεωθερμικά νερά Blue Lagoon για να ζεσταθείς. 

Μπριζ: Το Μπριζ στο Βέλγιο τα Χριστούγεννα είναι γεμάτο χιονισμένα σοκάκια και διαθέτει μια υπέροχη αρχιτεκτονική, καθώς και χριστουγεννιάτικη αγορά. Είναι και ευκαιρία να δοκιμάσεις τις βέλγικες σοκολάτες που ποικίλουν με εκατοντάδες επιλογές. 

Γουίσλερ: Είναι στον Καναδά και είναι η ιδανική επιλογή για χιονισμένα Χριστούγεννα. Εκεί μπορείς να παρακολουθήσεις παραστάσεις στον πάγο και να κάνεις πατινάζ κάθε μέρα. Η καλύτερη επιλογή είναι να νοικιάσεις ένα σαλέ με θέα το βουνό Blackomb Peak που θα μοιάζει με ψεύτικες λευκές διακοπές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA