Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, τοποθετήθηκε σήμερα μέσω βίντεο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη μελλοντική διακυβέρνηση της Γάζας μετά τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ.
Ο Μαχμούντ Αμπάς, απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μέσω βιντεοσύνδεσης, δηλώνει ότι παρά τα δύο χρόνια ταλαιπωρίας στη Γάζα, «απορρίπτουμε» την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.
«Παρά όλα όσα έχει υποφέρει ο λαός μας, απορρίπτουμε αυτό που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμπάς. Επιπλέον, ο Παλαιστίνιος ηγέτης είπε ότι «η Χαμάς δεν θα έχει ρόλο στη διακυβέρνηση» και ότι η οργάνωση και άλλες φατρίες πρέπει να παραδώσουν τα όπλα τους.
Παράλληλα, ο Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τις «δεκαετίες ισραηλινής κατοχής και την έλλειψη ευθύνης», συμπληρώνοντας πως οι κάτοικοι της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζουν να υπομένουν δεκαετίες «τραγωδιών» υπό την «ισραηλινή επιθετικότητα και κατοχή».
«Χρόνια που ο λαός μας έχει περάσει υπό κατοχή, δολοφονίες, συλλήψεις και εποικισμούς και κλοπή χρημάτων, περιουσιών και γαιών, και αυτό συνεχίζεται ακόμα χωρίς κανένα αποτρεπτικό μέτρο ή λογοδοσία» πρόσθεσε ο Μαχμούντ Αμπάς.
Με πληροφορίες από Al Jazeera
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.