Μενού
Σκηνές χάους στις Μαλδίβες
Σκηνές χάους στις Μαλδίβες | Twitter
  • Α-
  • Α+

Σκηνές πάλης καταγράφηκαν την Κυριακή (29/1) στις Μαλδίβες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, όταν κοινοβουλευτικοί και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές ήρθαν στα χέρια, «ανταλλάσσοντας» μπουνιές και κλωτσιές.

Σύμφωνα με την Independent, το χάος στις Μαλδίβες ξεκίνησε όταν το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα» δεν ενέκρινε στη Βουλή της χώρας τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του νεοεκλεγέντος προέδρου, Μοχάμεντ Μουίζου.

Το συμβάν σημειώθηκε πριν την ψηφοφορία, ενώ τα μέλη του κυβερνώντος Λαϊκού Εθνικού Κογκρέσου (PNC) και του Προοδευτικού Κόμματος των Μαλδίβων (PPM), ως απάντηση, διαμαρτυρήθηκαν, εμποδίζοντας τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.

Μαλδίβες: Πώς ξεκίνησε ο καβγάς

Παρά την εκλογική νίκη του Μουίζου στις πρόσφατες εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης από δύο κόμματα, δεν διαθέτει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, το οποίο εξακολουθεί να ελέγχεται από το MDP του πρώην προέδρου Ibrahim Mohamed Solih.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές άρχισαν, μάλιστα, να φυσούν κόρνες παιχνιδιών δίπλα στον πρόεδρο της Βουλής, θέλοντας να τον εμποδίσουν να απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια έναρξης της διαδικασία.

Στα βίντεο που ήρθαν και έκαναν γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται η σκηνή όπου μέλη του κοινοβουλίου αντάλλασσαν κλωτσιές και κυλιούνται στο πάτωμα κοντά στην καρέκλα του προέδρου, ενώ φωνές από παρευρισκόμενους και ήχοι από τρομπέτες συμπλήρωναν ένα χαοτικό σκηνικό.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο βουλευτής Abdullah Shaheem Abdul Hakeem τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια βίαιης συμπλοκής μεταξύ φιλοκυβερνητικών βουλευτών και αντιπολιτευόμενων την Κυριακή. Το Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει ανεξάρτητα πότε γυρίστηκαν τα βίντεο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA