Μενού
Ματίας Λεσόρ
Ο Ματίας Λεσόρ πανηγυρίζει με τον Παναθηναϊκό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Ματίας Λεσόρ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα που ειναι αποικία της Γαλλίας. «Αν σου πω ότι δεν ήξερα τι σημαίνει η Ευρωλίγκα.  Είναι τρελό είμαι από ένα μικρό νησί που δεν ξέρει απ’ αυτά. Αυτός ο τίτλος είναι για να δείξω σε όλους στο νησί μου ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Ήρθα από ένα μικρό νησί, στην κορυφή της Ευρωλίγκα δεν μπορώ να το πιστέψω»,  είπε δακρυσμένος καθώς έκανε τη δική του ανάγνωση μετά τον έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο του Παναθηναϊκού.

Η Μαρτινίκα, είναι ένα νησάκι της καραϊβικής που ανακάλυψε ο Κολόμβος και χρησιμοποίησε για ανεφοδιασμό. Από το 1600 το κατέλαβαν εναλλάξ και για μεγάλα διαστήματα, οι Γάλλοι, οι Βρετανοί, οι πειρατές ακόμη και οι ναζί. Οι ντόπιοι κακοποιήθηκαν, έγιναν σκλάβοι από τους Γάλλους και χιλιάδες δούλοι από την Αφρική, συμπλήρωσαν το σκηνικό της εκμετάλλευσης. 

Όταν καταργήθηκε η δουλεία λίγο μετά το 1800, έφεραν Ινδούς και φθηνούς ασιάτες, βυθίζοντας τους κατοίκους σε χειρότερη φτώχια.

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA