Μενού
israil-ellinas
Ιωνάθαν Ιατρού | @ALPHA
  • Α-
  • Α+

«Ήταν δύσκολη νύχτα...» δήλωσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός στο Radio Jerusalem και κάτοικος Τελ Αβίβ, Ιωνάθαν Ιατρού, για την επίθεση με πυραύλους και drones από το Ιράν

«Γύρω στις 8 ήρθε μήνυμα πως θα κλείσουν τα σχολεία και κατάλαβα πως είμαστε ένα βήμα πριν τη μεγάλη επίθεση. Εγώ τόλμησα και ήμουν εκτός Τελ Αβίβ λόγω σημαντικής υποχρέωσης, πιέστηκα για να γυρίσω σπίτι. Όσο περνούσαν οι ώρες, με τα SMS και τα μηνύματα από τα ΜΜΕ πως πρέπει να προετοιμαστούμε, κατάλαβα πως θα γίνει το σκηνικό», είπε στον ALPHA. 

«Δεν πήγαμε στο καταφύγιο γιατί μας έδιναν συνέχεια οδηγίες. Δεν το έχω ζήσει 20 χρόνια. Θυμίζει τον πόλεμο το '90 που έβγαιναν εκπρόσωποι του στρατού συνέχεια. Συνήθως δεν δίνουν συμβουλές, αλλά ακούγεται η σειρήνα», ανέφερε. 

Την ώρα της επίθεσης «δεν ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ. Καθόμουν στο σαλόνι, μπροστά από την οθόνη όπου εμφανιζόταν μία λίστα με τοποθεσίες όπου γίνονταν επιθέσεις. Γινόταν κάτι ακραίο. Χτυπούσαν περίπου 40 σειρήνες το λεπτό. Άκουγα εκρήξεις έξω από το σπίτι και έβγαινα στο μπαλκόνι». 

«Έβλεπα μαχητικά αεροπλάνα να περνάνε πάνω από την πολυκατοικία. Έβλεπα κάτι περίεργους σχηματισμούς, τρίγωνα. Μείναμε όλη νύχτα ξύπνιοι. Ευτυχώς γύρω στις 3:30-4:00 μας ενημέρωσαν πως δεν πρέπει να είμαστε κοντά στα καταφύγια», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA