Μενού
Φρουρός της Επανάστασης
Παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Παγκόσμια ανησυχία επικρατεί μετά την επίθεση –με drones και πυραύλους– του Ιράν στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο, την ώρα που αναμένεται η επίσημη απάντηση του Τελ Αβίβ στην Τεχεράνη.

Όπως μεταδίδει το Sky News, που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ενημέρωσης, Tasnim, το Ιράν μπορεί να αναθεωρήσει το πυρηνικό του δόγμα, προκαλώντας έτσι ανησυχία για την εξέλιξη της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

«Οι απειλές του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν καθιστούν δυνατή την αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος και την απόκλιση από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας» είπε ο Ahmad Haghtalab, ανώτατο στέλεχος των Φρουρών και της Επανάστασης και  υπεύθυνος για την πυρηνική ασφάλεια της χώρας.

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς θέλει να χτυπήσει τις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις, θα ανταποδώσουμε σίγουρα και κατηγορηματικά με προηγμένους πυραύλους εναντίον των δικών τους πυρηνικών εγκαταστάσεων» συνέχισε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο διοικητής δήλωσε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ έχουν εντοπιστεί, προσθέτοντας ότι «είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έχει τον τελευταίο λόγο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, το οποίο ορισμένοι στη Δύση υποψιάζονται ότι έχει στρατιωτικούς σκοπούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA