Μενού
Ο Νόαμ Τσόμσκι
Ο Νόαμ Τσόμσκι σε συνέντευξη Τύπου για τη Γάζα | AP Photos - Hatem Moussa
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός Αμερικανός γλωσσολόγος, Νόαμ Τσόμσκι, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και αναρρώνει σε νοσοκομείο στη Βραζιλία, όπως επιβεβαίωσε η σύζυγός του μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο 95χρονος γλωσσολόγος έχει να εμφανιστεί δημόσια από τον περασμένο Ιούνιο, με πολλούς να σχολιάζουν το βάρος της απουσίας του από την ευρύτερη συζήτηση γύρω από τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Νόαμ Τσόμσκι, όπως είπε η σύζυγός του Βαλέρια στο Associated Press, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο στη γενέτειρά της, τη Βραζιλία, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τον περασμένο Ιούνιο.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με τη Βαλέρια Τσόμσκι, μετέβη στη χώρα με αεροδιακομιδή και με δύο νοσοκόμες πλήρωμα, όταν διαπιστώθηκε πως ήταν αρκετά καλά για να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κα.Τσόμσκι, παράλληλα, επιβεβαίωσε δημοσιεύματα της βραζιλιάνικης εφημερίδας Folha de S Paulo, ότι ο σύζυγός της δυσκολεύεται να μιλήσει και ότι έχει προσβληθεί η δεξιά πλευρά του σώματός του. Είπε ότι ένας νευρολόγος, ένας λογοθεραπευτής και ένας πνευμονολόγος επισκέπτονται τον ακαδημαϊκό σε καθημερινή βάση.

Ο Νόαμ Τσόμσκι, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, εξακολουθεί να παρακολουθεί τις ειδήσεις και η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι σηκώνει το αριστερό του χέρι ως μία ένδειξη θρήνου και οργής, όταν βλέπει εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA