Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ. Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ, ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

Υπενθυμίζεται πως ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγός του Ναντίν Αρσλανιάν, κατηγορούνται για διαφθορά. Σύμφωνα με το Reuters, το ζεύγος κατηγορείται για δωροδοκία που σχετίζεται με τις επαφές που είχε με τρεις επιχειρηματίες από την Πολιτεία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. Η εισαγγελία των ΗΠΑ στο Μανχάταν κατηγορεί τον Μπομπ Μενέντεζ και τη σύζυγό του ότι δέχθηκαν χιλιάδες δολάρια με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν την επιρροή του ως γερουσιαστή για να προστατεύσουν τους επιχειρηματίες, οι οποίοι επιδίωκαν να αυξήσουν τα κέρδη τους και να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

 

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για υποθήκη σπιτιού, αποζημίωση για θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.

«Προσπαθούν να με φιμώσουν και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νωρίτερα ήρθε και η απάντηση του γερουσιαστή Μενέντεζ στις κατηγορίες για διαφθορά. Υποστηρίζει ότι «για χρόνια παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένως να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου. Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον μου. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής και να υπηρετεί τη χώρα με εντιμότητα.

Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς στόχους τους. Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν. Έχω σταθεί εγώ ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες από όλο τον κόσμο, στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία και αλλού.

Παραμένω προσηλωμένος στη συνέχιση αυτής της σημαντικής δουλειάς. Καλώ τους φίλους μου και τους υποστηρικτές μου και την κοινότητα που μας στηρίζει γενικότερα, να αφυπνιστεί. Ας θυμηθούν ότι και τις άλλες φορές εισαγγελείς έκαναν λάθος. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα λυθεί επιτυχώς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA