Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη θριαμβευτική νίκη της Κλαούντια Σέινμπαουμ στις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό, μία δήμαρχος σε κοινότητα της χώρας δολοφονήθηκε.
Το θύμα ήταν η Γιολάντα Σάντσες Φιγκερόα, η δήμαρχος στην κοινότητα Κοτίχα, διευκρίνισε το υπουργείοΑσφαλείας της κυβέρνησης της πολιτείας Μιτσοακάν.
Επιπλέον, έγινε γνωστό πως εστάλησαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή για να βρουν και να συλλάβουν τους δράστες.
Να σημειωθεί ότι η δήμαρχος είχε απαχθεί για τρεις ημέρες τον Σεπτέμβριο, σε περιοχή κοντά στη Γκουανταλαχάρα.
Είχε αναδειχθεί στο αξίωμα στις εκλογές του 2021, με τα χρώματα του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN, φιλελεύθερη-συντηρητική δεξιά).
Μεξικό: Επίθεση στον δρόμο
Η δήμαρχος δέχθηκε επίθεση στη μέση του δρόμου από ενόπλους που επέβαιναν σε όχημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον μεξικανικό Τύπο.
Οι δράστες ενδέχεται να ανήκουν στο Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο (ΚΝΓΧ), συμμορία που συγκαταλέγεται στις πιο αιμοδιψείς της χώρας, είπαν αστυνομικές πηγές σε ΜΜΕ.
Επίσης, στη χώρα της κεντρικής Αμερικής τονίζεται ότι απειλούσαν τη δήμαρχο επειδή προσπαθούσε να εμποδίσει το καρτέλ να πάρει τον έλεγχο της δημοτικής αστυνομίας.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.