Μενού
Έρευνες μετά τον σιε
Σε εξέλιξη έρευνες μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ | ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA
  • Α-
  • Α+

Επιβεβαιώθηκαν νωρίτερα σήμερα οι πρώτοι νεκροί τόσο στην Ταϊλάνδη όσο στη Μιανμάρ (Myanmar) από τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, από τον οποίο κατέρρευσαν δεκάδες κτίρια και υποδομές, όπως παλιές γέφυρες.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί. Οι τρεις εξ αυτών από μερική κατάρρευση τζαμιού στη Μιανμάρ και δύο νεκροί στην Ταϊλάνδη. Στην Μπανγκόκ δεκάδες εργάτες έχουν παγιδευτεί σε ουρανοξύστη που κατέρρευσε.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ταϊλάνδης αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί και άγνωστος αριθμός άλλων βρίσκεται ακόμη κάτω από τα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε. Διασώστης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι άλλοι επτά άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί.

Η δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών έπληξε την κεντρική Μιανμάρ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Sagaing σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Ένας μετασεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την ίδια περιοχή λίγα λεπτά αργότερα.

Σεισμός στη Μιανμάρ: Φόβοι για χιλιάδες θύματα

Μεγάλο νοσοκομείο της Ναϊπιντάου, πρωτεύουσας της Μιανμάρ, έχει δεχθεί «πολλά θύματα» μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το κεντρικό τμήμα της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος του νοσοκομείου στο AFP.

Τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες έξω από το τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου, με πολλούς να σφαδάζουν από τον πόνο και άλλους να κείτονται ακίνητοι με τους συγγενείς τους στο πλευρό τους.

Έρευνες στην Ταϊλάνδη μετά τον ισχυρό σεισμό
Έρευνες στην Ταϊλάνδη μετά τον ισχυρό σεισμό στη Μιανμάρ | ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μιανμάρ

Η Μιανμάρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών νωρίτερα σήμερα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους αρκετοί άνθρωποι.

Το συμβούλιο της κρατικής διοίκησης αναφέρει ότι ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μανταλέι σε βάθος 10 χιλιομέτρων - πριν ακολουθήσουν τρεις μετασεισμοί.

Με το «σταγονόμετρο» έρχονται οι πληροφορίες από τη Μιανμάρ μετά τον καταστροφικό σεισμό που ταρακούνησε την περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας νωρίτερα, σήμερα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Μιανμάρ κυβερνάται από στρατιωτική χούντα μετά το πραξικόπημα του 2021, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση στην πληροφόρηση. Το κράτος ελέγχει σχεδόν το σύνολο των τοπικών ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών, έντυπων και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Η χρήση του διαδικτύου είναι επίσης περιορισμένη.

Οι γραμμές επικοινωνίας φαίνεται επίσης να έχουν διακοπεί, καθώς το BBC δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες βοήθειας επί τόπου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA