Μενού
sxoleio
Pexels
  • Α-
  • Α+

Σε μία εποχή που οι δάσκαλοι για να επιφέρουν την τάξη χτυπούσαν τους μαθητές με βέργες, η Μαρία Μοντεσσόρι έχτισε ένα  παιδαγωγικό σύστημα που σεβόταν τις ελευθερίες του παιδιού και προήγαγε την ανεξαρτητοποίησή του. Η δημιουργός του ήταν μια τρομερά ανεξάρτητη γυναίκα που έδωσε μάχη για κάθε μικρή πρόοδο στη ζωή της.

Έπρεπε να ξεπεράσει τα τείχη που ύψωνε η ανδροκρατούμενη κοινωνία και δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω. Αποκλείστηκε, κυνηγήθηκε, εξορίστηκε από τους φασίστες, χλευάστηκε, είδε τα βιβλία της να καίγονται από δικτατορίες, αλλά δεν κάμφθηκε. Η ζωή της είναι συναρπαστική τόσο, όσο και η διδασκαλία της.

Αν και οι μέθοδοι που ανέπτυξε χρονολογούνται στις αρχές του 20ού αιώνα, είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακές και πολλά σχολεία σε όλο τον κόσμο τις ακολουθούν μέχρι σήμερα. Αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ονομάζονται μοντεσσοριανά και διαφέρουν πολύ από τα τυπικά σχολεία ως προς τον τρόπο διαπαιδαγώγησης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA