Μενού
Lori Vallow
Η Λόρι Βάλοου | AP
  • Α-
  • Α+

Μία γυναίκα στις ΗΠΑ κρίθηκε ένοχη τον Μάιο για τον θάνατο της 16χρονης κόρης της και του υιοθετημένου γιου της, ηλικίας 7 ετών ενώ φέρεται να σχεδίαζε και τη δολοφονία της πρώην συζύγου του άντρα της.

Η Λόρι Βάλοου, σύμφωνα με το NDTV, με θρησκευτικές πεποιθήσεις περί «ημέρας της κρίσης», καταδικάστηκε την Δευτέρα (31/08) σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για τη δολοφονία των δύο παιδιών της και τον σχεδιασμό εκείνης της πρώην συζύγου του άντρα της. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είναι μία θεότητα με αποστολή να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού και ότι μπορεί να επικοινωνεί με αγγέλους...

Σύμφωνα με τους κατήγορους, η Βάλοου χρησιμοποίησε θρησκευτικές πεποιθήσεις για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες, οι οποίες μάλιστα έγιναν αντικείμενο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Sins of Our Mother» («Αμαρτίες της μητέρας μας»). Επιπλέον αναφέρουν ότι υπήρχαν και οικονομικά κίνητρα για τα εγκλήματά της.

Ο πέμπτος της σύζυγος, Τσαντ Ντέιμπελ, περιμένει να δικαστεί για παρόμοια αδικήματα, που περιλαμβάνουν την δολοφονία της πρώτης του συζύγου Τάμι αν και ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Η υπόθεση ήλθε πρώτη φορά στο προσκήνιο στα τέλη του 2019, μετά την εξαφάνιση των παιδιών της Βάλοου.

Η Βάλοου και ο Ντέιμπελ δεν ανέφεραν ποτέ την εξαφάνιση των παιδιών τους, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν τον Ιούνιο του 2020, σε ιδιοκτησία του Ντέιμπελ στο Άινταχο.

Προέκυψε επίσης ότι αρκετά άτομα που σχετίζονταν κάπως με τη Βάλοου και τον Ντέιμπελ, είχαν πεθάνει τα τελευταία χρόνια.

Η Βάλοου μεγάλωσε ως Μορμόνα και ανέπτυξε με τον καιρό αρκετά ακραίες θρησκευτικές απόψεις. Γνώρισε τον Ντέιμπελ το 2018, ο οποίος ήταν ο ηγέτης μίας ακραίας σέχτας Μορμόνων που προετοιμαζόταν για ένα θρησκευτικό συνέδριο στη Γιούτα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA