Μενού
epithesi sti mosha
Ρωσικές δυνάμεις έξω από το χώρο της επίθεσης στη Μόσχα | AP Photo/Vitaly Smolnikov
  • Α-
  • Α+

Για σύνδεση των ενόπλων δραστών της επίθεσης στο κέντρο Crocus City Hall στα περίχωρα της Μόσχας, με Ουκρανούς εθνικιστές κάνουν λόγο οι Ρώσοι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα (28/03) ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση συνδέονται με «Ουκρανούς εθνικιστές».

«Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με κρατούμενους τρομοκράτες, της μελέτης τεχνικών συσκευών που κατασχέθηκαν από αυτούς και της ανάλυσης πληροφοριών για οικονομικές συναλλαγές, λήφθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για τη σύνδεσή τους με Ουκρανούς εθνικιστές», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή οι δράστες είχαν λάβει σημαντικά ποσά σε μετρητά και κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία και ότι ένας άλλος ύποπτος που εμπλέκεται στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας τελεί υπό κράτηση. 

Η Ουκρανία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, την πιο θανατηφόρα στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια.

Έφεση από δύο υπόπτους

Στο μεταξύ ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμοφ, δύο από τους οκτώ υπόπτους που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στην επίθεση, κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισής τους, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Η οικογένεια Ισλάμοφ, τα αδέρφια Αμιρτσόν και Ντιλοβάρ και ο πατέρας τους Ισροήλ, που κατάγονται από το Τατζικιστάν, θεωρούνται ύποπτοι για το ότι συνέδραμαν τους τέσσερις Τατζίκους που κατηγορούνται για την επίθεση στο κέντρο Crocus City Hall, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 143 άνθρωποι.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA