Μενού
Μπομπ Μενέντεζ
Μπομπ Μενέντεζ | AP Photos / Andrew Harnik
  • Α-
  • Α+

Νέα καταγγελία απαγγέλθηκε από Ομοσπονδιακούς Εισαγγελείς των ΗΠΑ κατά του Γερουσιαστή, Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος πρόσφατα είχε κατηγορηθεί πως δωροδοκήθηκε από ξένη κυβέρνηση με αντάλλαγμα να δρα ως πράκτορας για την Αίγυπτο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπομπ Μενέντεζ κατηγορείται εκ νέου πως ενήργησε ως κατάσκοπος για λογαριασμό του Κατάρ, για να βοηθήσει Αμερικανούς επιχειρηματίες στην επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που επικαλείται το ομώνυμο δεύτερο κατηγορητήριο, ο Γερουσιαστής φέρεται να βοήθησε Αμερικανό επιχειρηματία του Νιου Τζέρσεϊ να αναζητήσει επενδύσεις από εταιρεία του Κατάρ, φέρνοντάς τον σε επαφές με τη βασιλική οικογένεια του Εμιράτου.

Σκοπός του Μπομπ Μενέντεζ, όπως διευκρινίζεται, ήταν να τον βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις με το Κατάρ για να πετύχει ο επιχειρηματίας συμφωνία πολλών εκατομμυρίων στον τομέα των ακινήτων. 

Ο δικηγόρος του Γερουσιαστή, σχολιάζοντας τις νέες κατηγορίες, έκανε λόγο πως «μυρίζουν» απόγνωση και υποστήριξε πως οι εισαγγελείς συνέλεξαν μία σειρά από αβάσιμες υποθέσεις και παράξενες εικασίες που βασίζονται στις τυπικές σχέσεις του Μενέντεζ με τους ψηφοφόρους του.

O Μπομπ Μενέντεζ κατηγορείται και ως πράκτορας της Αιγύπτου

Με νέες κατηγορίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος φέρεται να δωροδοκήθηκε από ξένη κυβέρνηση με αντάλλαγμα να δρα ως πράκτορας ξένων συμφερόντων για την Αίγυπτο.

Οι νέες κατηγορίες κατατέθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν σήμερα (12/10), βασισμένες σε προηγούμενες κατηγορίες για χρηματισμό που εκκρεμούν κατά του Γερουσιαστή.

Το πλήρες κατηγορητήριο που εξέδωσε το CNN εκτείνεται για 40 περίπου σελίδες, με την κύρια κατηγορία να είναι αυτή της αποδοχής δωροδοκίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής Μενέντεζ κατηγορείται πως χρηματίστηκε από ξένη κυβέρνηση, προκειμένου να δρα ως πράκτορας και να διαρρέει ευαίσθητες πληροφορίες των ΗΠΑ προς όφελος της Αιγύπτου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA