Μία αρκετή έντονη μυρωδιά έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» σε Φινλανδία και Ρωσία. Αρχικά υπήρχαν μαρτυρίες που αφορούσαν στο Ελσίνκι, αλλά η οσμή έχει περάσει και σε ρωσικό έδαφος.
Γίνεται αντιληπτή σε μία περιοχή περίπου 60 χιλιομέτρων κατά μήκος της νότιας ακτής της Φινλανδίας και μοιάζει με θειάφι ή καμένο καουτσούκ, όπως ανέφεραν οι τοπικές Αρχές και μεταφέρει ο Independent.
«Σε Ελσίνκι και την Ουουσίμαα, πιο εκτεταμένα, παρατηρείται μία έντονη οσμή ανά περιόδους» αναφέρθηκε, ειδικότερα, και συμπληρώθηκε πως γίνεται έρευνα για να ανακαλυφθεί η πηγή προέλευσης της.
«Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα από τις μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα από τη Φινλανδική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η μυρωδιά δεν φαίνεται να προκαλεί κινδύνους για την υγεία. Οι Αρχές θα συνεχίσουν την έρευνα».
Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Fontanka ανέφερε την Κυριακή (31/3) πως και οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της Αγίας Πετρούπολης, της πόλης που είναι πιο κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία, έχουν παραπονεθεί για τη δυσάρεστη μυρωδιά. Τη συγκρίνουν με αέριο, σκουπίδια ή καμένο καουτσούκ.
«Μυρίζει σαν ένα μείγμα από σκουπίδια, καμένο καουτσούκ και φωτιά. Μία μέρα ξύπνησα στις 07:00 λόγω της μυρωδιάς και έκλεισα όλα τα παράθυρα» σημείωσε Ρωσίδα πολίτης.
Μία δεύτερη ανέφερε πως «δεν μπορείς να αναπνεύσεις, υπάρχει μία απαίσια μυρωδιά, σαν αέριο. Ξύπνησα με πονοκέφαλο και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα».
Οι τοπικές Αρχές αναφέρουν πως γίνονται μετρήσεις στην ποιότητα του αέρα, αλλά δεν έχει παρατηρηθεί τίποτα παράξενο. Ρωσική Υπηρεσία για τη Διαχείριση του Περιβάλλοντος σημείωσε, επίσης, πως οι μετεωρολογικοί σταθμοί δεν έχουν εντοπίσει μόλυνση.
- Φωτιά σε μπισκοτοβιομηχανία στα Τρίκαλα: Εικόνες απόλυτης καταστροφής από το σημείο
- Η θεωρία συνωμοσίας για τον... κορονοϊό που συνδέθηκε με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Γιώργος Λιάγκας: Του έκλεισε το τηλέφωνο ο Μιχάλης Γιαννάκος - «Μου έκανε τη μούρη κρέας. Άντε από ‘δω!»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.