Μενού
Tim Shaddock
AP Photos
  • Α-
  • Α+

Ο ιστιοπλόος Tim Shaddock είχε πάρει τη μικρή του σκυλίτσα ονόματι Bella και ξεκίνησε για ένα τεράστιο ταξίδι 3700 μιλίων που θα ξεκινούσε από το Μεξικό και θα κατέληγε στη Γαλλική Πολυνησία, σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται στο μέσο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το ταξίδι τους πήγε πολύ στραβά εξαιτίας μίας πολύ ισχυρής καταιγίδας που κατέστρεψε το catamaran στο οποίο επέβαιναν. Οι δύο τους παρέμειναν για περισσότερες από 8 εβδομάδες μεχρί που τελικά διασώθηκαν τυχαία από διερχόμενο αλιευτικό.

Όπως θα έλεγε στους δημοσιογράφους, λίγο μετά τη διάσωσή του, ο Tim Shaddock, «η παραμονή στη θάλασσα ήταν πραγματικά δύσκολη. Τώρα θέλω απλά να ξεκουραστώ και να φάω κάτι καλό γιατί παραήμουν πολύ καιρό στη θάλασσα. Κατά τα άλλα είμαι καλά στην υγεία μου».

Αυτό που έσωσε τη ζωή τη δική του και της Bella ήταν το δίχτυ ψαρέματος που είχε μαζί του. Ταυτόχρονα γλίτωσαν των εγκαυμάτων από την ηλιακή ακτινοβολία επειδή καλύπτονταν από ένα στέγαστρο που είχε το catamaran.

Ο αποχωρισμός της Bella από τον Tim

Σε μία συνέντευξη τύπου που έκανε πριν λίγο ημέρες ο Shaddock σχετικά με την εμπειρία που έζησε, αποκάλυψε ότι η Bella θα υιοθετηθεί από τον Genaro Rosales, μέλος του πληρώματος του πλοίου που τον έσωσε. 

H Bella στα χέρια ενός από τους διασώστες της.
H Bella στα χέρια ενός από τους διασώστες της. | ΑP Photos

Παρά την τρομακτική του εμπειρία, ο ίδιος έχει επιλέξει να συνεχίσει τα ριψοκίνδυνα ταξίδια στον πλανήτη. Δεν θέλει όμως να διακινδυνεύσει την ασφάλεια της αγαπημένης του Bella στην οποία θα προσφέρει μία πιο ήρεμη ζωή.

Μιλώντας για το πώς την ανακάλυψε, ο Shaddock τόνισε ότι «με βρήκε στο Μεξικό και δεν με άφηνε να φύγω. Προσπάθησα να βρω ένα σπίτι για εκείνη αλλά εκείνη ήθελε να είναι μαζί μου. Είναι ένα απίστευτο πλάσμα και είμαι πολύ χαρούμενος που ζει. Είναι ούτως ή άλλως πολύ πιο θαρραλέα από εμένα».

Bella και Tim ξανασυναντήθηκαν στην παραλία Manzanillo του Μεξικό, έχοντας περάσει αρκετές μέρες χώρια αμέσως μετά τη διάσωσή τους. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβλέπω το σκύλο μου» είπε συγκινημένος. Eίναι προφανές ότι ο ένας έδωσε στον άλλο την ψυχική δύναμη για να συνεχίσει και τελικά να επιβιώσει μέσα σε μία τόσο δύσκολη συνθήκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA