Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την επιτάχυνση της προηγούμενης 50ήμερης προθεσμίας προς τη Ρωσία, προσδιορίζοντας πλέον ότι η συμφωνία ειρήνης με την Ουκρανία πρέπει να επιτευχθεί εντός 10 έως 12 ημερών, σύμφωνα με το Reuters.
Η αλλαγή αυτή έγινε λόγω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής δράσης της Ρωσίας, όπως οι αεροπορικές επιθέσεις σε Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις, που προκάλεσαν θύματα αμάχων, με τον Trump να εκφράζει έντονη απογοήτευση από τον πρόεδρο Πούτιν.
Η εξαγγελία του έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σκωτία, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, με τον Τραμπ να προειδοποιεί για επιβολή δευτερογενών δασμών (secondary tariffs) εναντίον της Ρωσίας και χωρών που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία εντός ορισμένης χρονικής προθεσμίας..
Στο Κίεβο, ο σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, Andriy Yermak, χαιρέτισε την ανακοίνωση ως «σαφές μήνυμα ειρήνης μέσω ισχύος».
Παράλληλα, οι συζητήσεις Τραμπ- Στάρμερ, κάλυψαν επίσης θέματα όπως η κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, οι εμπορικές σχέσεις με ΕΕ και Κίνα, καθώς και άλλες διεθνείς εξελίξεις
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η μια μάχη μετά την άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Βγαίνει μπροστά ο Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη - Τα μηνύματα που πρόκειται να στείλει
- Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας: Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα - Πότε αναμένεται βελτίωση
- H ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη ανάμεσα στις παρουσιάστριες του Real View - Μειώνεται η διάρκεια και... οι μισθοί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.