Καμία καλή πίστη δεν διαθέτει για τη Ρωσία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θεωρώντας πως το Κρεμλίνο καθυστερεί τις διαδικασίες κατάπαυσης του πυρός, για να παρατείνει την εισβολή στη χώρα του.
Ο Ζελένσκι δήλωσε συγκεκριμένα σήμερα (14/3) ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας να θέσει όρους για 30ήμερη κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στην Ουκρανία «περιπλέκουν και παρατείνουν τη διαδικασία», μεταφέρει το ΑΜΠΕ.
«... Η Ρωσία είναι η μόνη πλευρά που θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος και να καταρρεύσει η διπλωματία», δήλωσε στο Twitter έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν.
Δείτε επίσης: Ο μαθηματικός που κέρδισε το λόττο 14 φορές αποκάλυψε το κόλπο του
Ρωσία: Συγκρατημένα αισιόδοξη για τα «παζάρια» με Ζελένσκι
«Συγκρατημένα αισιόδοξη» δήλωσε παράλληλα η Ρωσία, μετά τις συνομιλίες των ΗΠΑ με την Ουκρανία για εκεχειρία 30 ημερών μετά από τρία χρόνια συνεχών πολεμικών συγκρούσεων.
Σύμφωνα με το Reuters, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την πρότασή του για κατάπαυση του πυρός Ουκρανία μέσω του ειδικού απεσταλμένου του Τραμπ και ότι υπήρχαν λόγοι για «συγκρατημένη αισιοδοξία».
Ο Πούτιν είχε συνομιλίες αργά το βράδυ με τον Στιβ Γουίτκοφ, τον απεσταλμένο του Τραμπ στη Μόσχα, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι «σε γενική αλληλεγγύη» με τον Τραμπ για την Ουκρανία, αλλά ότι υπήρχε πολλή δουλειά να γίνει.
- Τραγωδία στη Χίο: Πώς έγινε η θανατηφόρα σύγκρουση - Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες σύμφωνα με τους γιατρούς
- Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του Σόμπολου: «Με καλάζνικοφ όλοι, ακούω να έρχονται δίπλα μου - Η σφαίρα δεν με πέτυχε»
- Συνεχίζεται η απεργία: Χωρίς ταξί Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τετάρτη
- Η viral στιγμή του Νατσιού, ο φέρελπις πρύτανης και το μοναδικό πράγμα που ενώνει Σαμαρά-Καρυστιανού
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.