Μενού
Medvedev
Ντμίτρι Μεντβέντεφ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απείλησε για ακόμη μια φορά τη Δύση με «έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο αν η Ρωσία ωθηθεί πίσω στα σύνορά της του 1991».

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν ποτέ ένα πόλεμο» εφόσον υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε ένα υποθετικό σενάριο με νίκη της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Κατά την κρίση Μεντβέντεφ, η επιστροφή της Ουκρανίας στα παλιά της σύνορα θα έρχονταν σε αντίθεση με το ρωσικό Σύνταγμα.

Μεντβέντεφ: Η απειλή

«Και τώρα στο βασικό ερώτημα: πιστεύουν πραγματικά αυτοί οι ηλίθιοι στη Δύση ότι ο ρωσικός λαός θα δεχόταν έναν τέτοιο κατακερματισμό της χώρας του;» διερωτήθηκε.

Αντίθετα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ανέπτυσσαν ολόκληρο το οπλοστάσιό τους και θα εξαπέλυαν επιθέσεις στην Ουάσινγκτον, το Βερολίνο ή το Λονδίνο, εκτός φυσικά από το Κίεβο.

«Ιστορικές όμορφες τοποθεσίες έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό ως στόχοι της πυρηνικής τριάδας (της Ρωσίας)», είπε ο Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στο σχηματισμό χερσαίων διηπειρωτικών πυραύλων, υποβρυχίων πυραύλων και στρατηγικών βομβαρδιστικών με πυρηνικές βόμβες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA