Μενού
nea zilandia - pyrobolismoi
Πυροβολισμοί στη Νέα Ζηλανδία | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ένα σπάνιο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα, στη Νέα Ζηλανδία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Όκλαντ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει προβληματισμό στις τοπικές Αρχές, καθώς σήμερα κάνει πρεμιέρα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Άξιο αναφοράς είναι ότι η τοπική ομάδα αγωνίζεται με την αντίστοιχη της Νορβηγίας στην πρώτη αναμέτρηση του τουρνουά.

nea zilandia - astynomia
Αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία | Associated Press

Τι είπε ο πρωθυπουργός της χώρας 

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Κρις Χίπκινς, περιέγραψε τις λεπτομέρειες της επίθεσης σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - μεταξύ των οποίων και ο ένοπλος - ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της πόλης λίγο μετά τις 07:00 (σ.σ. τοπική ώρα), μετά από αναφορές ότι ένας άνδρας, οπλισμένος με καραμπίνα, είχε ανοίξει πυρ σε ένα εργοτάξιο.

«Κινήθηκε μέσα στο εργοτάξιο πυροβολώντας, ενώ προχωρούσε» δήλωσε αρχικά ο Χίπκινς, προσθέτοντας: «Όταν έφτασε στους πάνω ορόφους του κτιρίου, ο άνδρας εγκλωβίστηκε σε ένα ασανσέρ. Έπεσαν πυροβολισμοί και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα».

Ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Ζηλανδίας, Άντριου Κόστερ, δήλωσε ότι ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε καθώς προσπαθούσε να αφοπλίσει τον ένοπλο και τέσσερις πολίτες είχαν «μικρούς, αλλά κρίσιμους τραυματισμούς».

nea zilandia
Νέα Ζηλανδία | AP

Η αστυνομία ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι, πέραν αυτού του δράστη. Έκανε επίσης λόγο για τραυματίες, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Αναπτύχθηκε στην περιοχή «ισχυρή» δύναμη της αστυνομίας μετά το συμβάν που απέκλεισε τη ζώνη, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, που έστειλε επίσης ελικόπτερο στην περιοχή.

«Αυτό που συνέβη είναι προφανώς ανησυχητικό», πάντως «διαβεβαιώνουμε το κοινό ότι (...) η κατάσταση έχει ελεγχθεί και ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Πατέλ.

Εκτίμησε επίσης πως «δεν υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια». Η αστυνομία συνέστησε εξάλλου στους πολίτες της Όκλαντ να μην προσεγγίσουν την περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση διαρκούσης της έρευνάς της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA