Μενού
Ο «δράστης» πιγκουίνος
Ο «δράστης» πιγκουίνος | Instagram @wellingtonairport
  • Α-
  • Α+

Ένας μικρός μπλε πιγκουίνος μπήκε στον διάδρομο προσγείωσης στο Εθνικό Αεροδρόμιο του Ουέλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία, κάνοντας «σκηνή» και  καθυστερώντας πολλές πτήσεις, προτού τελικά διασωθεί από τους αρμόδιους του αερολιμένα.

Σύμφωνα με τη New York Post, o πιγκουίνος εντοπίστηκε από πιλότο της Air Chathams λίγο πριν από την απογείωσή του, γύρω στις 14:00 στις 12 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα το προσωπικό του αεροδρομίου να τρέξει έξω για να κυνηγήσει τον μικρό «ταραξία».

Αίσιο τέλος για τον πιγκουίνο

Ευτυχώς, το ανυπάκουο πτηνό «συνελήφθη» ακέραιο και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον ζωολογικό κήπο της περιοχής, όπου δεν θα κινδυνεύει από περαστικά αδέσποτα Boeing. 

«Ο πιλότος και οι επιβάτες περίμεναν υπομονετικά ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου Wellington έτρεχε έξω για να περισυλλέξει και να βοηθήσει τον επισκέπτη μας», ανέφερε το αεροδρόμιο με ανάρτηση στο Instagram.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον απογοητευμένο πιγκουίνο τυλιγμένο σε μια πετσέτα μέσα σε ένα όχημα τω αρχών. «Είναι ένα πολύ ασυνήθιστο περιστατικό και δεν υπάρχει ιστορικά καμία καταγραφή πιγκουίνου να έχει κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο υπεύθυνος διαχείρισης άγριας ζωής του αεροδρομίου.

Οι πιγκουίνοι κάποτε κατοικούσαν στο μεγαλύτερο μέρος της Νέας Ζηλανδίας, αλλά η πλειονότητα του πληθυσμού τους έχει εκτοπιστεί σε νησιά λόγω της καταπάτησης των βιότοπών τους, της ανθρώπινης δραστηριότητας και των ξενόφερτων αρπακτικών όπως οι γάτες και οι σκύλοι.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA