Αγωνιούν για τους δικούς τους οι κάτοικοι των περιοχών του Τέξας που πλήττονται από τις σαρωτικές πλημμύρες, οι οποίες ξεκίνησαν όταν οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, υπερχείλισαν τον ποταμό Γουαδελούπη, που διατρέχει την πολιτεία.
Τραγική η περίπτωση ενός γκρουπ από κατασκηνώτριες, που περνούσαν το καλοκαίρι τους στη κατασκήνωση κορασίδων «Camp Mystic», με τους περισσότερους φιλοξενούμενούς της να αγνοούνται, και τρία κορίτσια να έχουν ήδη βρεθεί νεκρά, σύμφωνα με το CNN.
Διαβάστε ακόμα: ΗΠΑ - Κίνα: Συμφωνία για άρση περιορισμών στις εξαγωγές βασικών αγαθών
Οι οικογένειες της Σάρα Μαρς και της Λίλα Μπόνερ, επιβεβαίωσαν στο Μέσο ότι τα παιδιά τους σκοτώθηκαν από τα ορμητικά νερά. Νωρίτερα, η μητέρα της αγνοούμενης 9χρονης κατασκηνώτριας Τζέινι Χαντ, δήλωσε πως η κόρη της είχε επίσης σκοτωθεί.
Τέξας - Απελπισμένη αναζήτηση για επιζώντες
Στις εγκαταστάσεις του Camp Mystic, το σκηνικό είναι αποκαρδιωτικό. Οι κοιτώνες έχουν γεμίσει λάσπες από τα νερά, των οποίων η στάθμη ξεπέρασε κατά περιοχές τα 7 μέτρα, ενώ δεν φαίνεται πουθενά το προσωπικό ή τα παιδιά.
Αλλού, τοίχοι έχουν κατεδαφιστεί από τα ρεύματα, παιχνίδια και υπάρχοντα έχουν σκορπίσει στο χώμα, μόνο ενδείξεις ότι υπήρχε ζωή στην κατασκήνωση, ενώ γονείς και διασωστικά συνεργεία αναζητούν τα παιδιά.
Η θέση της κατασκήνωσης, ανάμεσα στη βάση ενός γκρεμού και στον ποταμό Γουαδελούπη, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αστραπιαία ο χώρος, προτού προλάβει να γίνει οποιαδήποτε εκκένωση.
Η επιχείρηση διάσωσης περιπλέκεται περαιτέρω από ένα εκτεταμένο πεδίο συντριμμιών, με πεσμένα δέντρα να εμποδίζουν την πορεία των ποταμόπλοιων, πρόσθεσε. Χαμηλά σύννεφα εμποδίζουν επίσης τα ελικόπτερα να φτάσουν στην περιοχή, επιβραδύνοντας τις προσπάθειες.
Τέξας - Τουλάχιστον 32 οι νεκροί
Οι αρχές αναφέρουν ότι περισσότερα από 25 κορίτσια της κατασκήνωσης εξακολουθούν να αγνοούνται . Τουλάχιστον 32 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων εννέα παιδιών, έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Διαβάστε ακόμα: Ουκρανικό: Για την «καλύτερη» συνομιλία του με τον Τραμπ έως τώρα μίλησε ο Ζελένσκι
Η κυβέρνηση ανέφερε πως συνεργάζεται με πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους του Τέξας για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, έγραψε σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δήλωσε δε ότι η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κρίστι Νόεμ θα είναι «εκεί σύντομα».
«Η Μελάνια και εγώ προσευχόμαστε για όλες τις οικογένειες που επλήγησαν από αυτή την φρικτή τραγωδία. Οι γενναίοι πρώτοι διασώστες μας βρίσκονται επί τόπου κάνοντας αυτό που κάνουν καλύτερα».
Ο βουλευτής του Τέξας, Τσιπ Ρόι, δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να βρει τις λέξεις για να περιγράψει την οδύνη και το χάος που αντιμετωπίζει η κοινότητά του, καθώς τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τους αγνοούμενους και οι οικογένειες αρχίζουν να θρηνούν τις ζωές που χάθηκαν στις πλημμύρες αυτής της εβδομάδας.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.