Αίσθηση προκάλεσε στους συνέδρους, όσοι είχαν απομείνει τουλάχιστον στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η παρουσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με ένα QR Code στο πέτο του.
Το QR code συνδέεται με βίντεο των φρικαλεοτήτων που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το γραφείο του και επικαλούνται με τη σειρά του τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ).
Νετανιάχου: Τι είπε στον ΟΗΕ
Ξεκινώντας την ομιλία του στη γενική συνέλευση, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απευθύνθηκε στους ομήρους που παραμένουν στη Γάζα.
«Κύριε πρόεδρε, οι οικογένειες των αγαπημένων μας ομήρων μαραζώνουν στα μπουντρούμια της Γάζας», είπε. Στη συνέχεια, έφερε τη συζήτηση σε αυτό που θεωρεί «απειλή του Ιράν» και των αντιπροσώπων του, δείχνοντας στην αίθουσα έναν χάρτη που χρησιμοποίησε πέρυσι.
«Πέρυσι, στάθηκα σε αυτό το βήμα και έδειξα αυτόν τον χάρτη. Δείχνει την κατάρα του άξονα της τρομοκρατίας του Ιράν. Αυτός ο άξονας απειλεί την ειρήνη ολόκληρου του κόσμου».
Ο Νετανιάχου σκιαγραφεί αυτόν τον «άξονα της τρομοκρατίας» και λέει ότι από τότε που μίλησε γι' αυτόν πέρυσι, το Ισραήλ έχει στοχεύσει το Ιράν και τους αντιπροσώπους του σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πολύνεκρη επίθεση με βομβητές εναντίον μαχητών της Χεζμπολάχ και σε επιθέσεις κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Κατά τη διάρκεια πολλών από αυτών των παρατηρήσεων, λίγοι από τους συνέδρους εξέφρασαν επευφημίες.
Νετανιάχου: «Πρέπει να ολοκληρωθεί η δουλειά στη Γάζα»
Μετά την απειλή του Ιράν, ο Νετανιάχου συνεχίζει μιλώντας για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας.
«Τα τελευταία στοιχεία, τα τελευταία απομεινάρια της Χαμάς, έχουν οχυρωθεί στην πόλη της Γάζας. Ορκίζονται να επαναλάβουν τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά και ξανά, ανεξάρτητα από το πόσο θα μειώσουν τις δυνάμεις τους.
Γι' αυτό το Ισραήλ πρέπει να ολοκληρώσει τη δουλειά. Γι' αυτό θέλουμε να το κάνουμε το συντομότερο δυνατό».
Και συνέχισε προσθέτοντας: «Κυρίες και κύριοι, μεγάλο μέρος του κόσμου δεν θυμάται πλέον την 7η Οκτωβρίου. Εμείς όμως θυμόμαστε».
- Τέλος στο μυστήριο με το ταξίδι της Σοφίας Μητσοτάκη: Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που «καίει» τα fake news
- Οριστικό: Συνεχίζουν και τη νέα σεζόν «Το σόι σου» και «Μπαμπά σ’ αγαπώ»
- Τρόμος στο Μετρό «Αγία Μαρίνα»: Λήστεψαν επιβάτες υπό την απειλή όπλου και κρύφτηκαν μέσα στις σήραγγες
- «Μου έπιασε τα μπαλάκια και νόμιζα θα τα ξεριζώσει»: Μετά από αυτό Πολ Γκασκόιν και Βίνι Τζόουνς έγιναν φιλαράκια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.