Μενού
Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ στην Αυστρία
Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ στην Αυστρία | EPA/CHRISTIAN BRUNA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Τέσσερις Γερμανοί προσήχθησαν έξω από το σπίτι όπου ζούσε ο Αδόλφος Χίτλερ στην Αυστρία, λίγες μέρες μετά την ημέρα των γενεθλίων του.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, άφησαν λευκά λουλούδια στο κτίριο και μία εξ αυτών χαιρέτισε ναζιστικά.

Ο Χίτλερ γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1889 στο Braunau am Inn της Αυστρίας. Μετά από μακρές διαβουλεύσεις, το οίκημα αποφασίστηκε να μετατραπεί σε αστυνομικό τμήμα και έχουν ξεκινήσει οι σχετικές εργασίες.

Στόχος είναι να καταστεί μη ελκυστικός τόπος για τους υμνητές της μαύρης εκείνης περιόδου της παγκόσμιας Ιστορίας. 

Σήμερα, Δευτέρα (22/4), η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο αδελφών και των συντρόφων τους - όλοι είναι ηλικίας από 20 έως 30 ετών - που μπήκαν μέσα στο κτίριο και άφησαν λευκά τριαντάφυλλα. 

Έβγαλαν φωτογραφίες μπροστά στο σπίτι και μία από τις γυναίκες χαιρέτισε ναζιστικά. 

Αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, παρατήρησαν την ομάδα και τους προσήγαγαν για να δώσουν εξηγήσεις.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να χαιρετίσει έτσι, θέλοντας να απορρίψει ότι είναι νοσταλγός του ναζισμού, αλλά από την έρευνα φάνηκε το αντίθετο. 

Στο κινητό εκείνης και των άλλων εμπλεκομένων εντοπίστηκαν μηνύματα και εικόνες σχετικού περιεχομένου.

Τελικώς, αποφασίστηκε η δίωξή τους με την υποψία της παράβασης του αυστριακού νόμου που απαγορεύει τα ναζιστικά σύμβολα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA