Μενού
cape town.jpg
Το πλοίο με τα 19.000 βοοειδή στο λιμάνι του Κέιπ Τάουν | AP
  • Α-
  • Α+

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στους κατοίκους του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική η δυσωδία που κατέκλυσε τη νοτιοαφρικανική μεγαλούπολη τις τελευταίες ώρες.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας πλοίου που μεταφέρει 19.000 βοοειδή, το οποίο κατέπλευσε για να φορτώσει ζωοτροφές και να συνεχίσει το ταξίδι του προς το Ιράκ.

Προερχόμενο από τη Βραζιλία, το πλοίο κατέπλευσε την Κυριακή στο Κέιπ Τάουν και έφερε μαζί του μια «εμετική δυσωδία», όπως περιγράφεται σε δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Νότια Αφρική: Απίστευτη δυσωδία

Πολλοί κάτοικοι απέδωσαν αρχικά τη δυσωδία σε κάποιο αποχετευτικό έργο, αλλά δημοτικός σύμβουλος επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι προερχόταν από το πλοίο «Al Kuwait», στο οποίο επιβιβάστηκαν επιθεωρητές του εθνικού συμβουλίου για την πρόληψη της κακομεταχείρισης των ζώων.

Η επιθεωρήτρια Γκρέις Λε Γκρέιντζ αφηγήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τα πόδια των ζώων ήταν βυθισμένα σε περιττώματα και κατήγγειλε τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στο πλοίο έπειτα από δυόμισι εβδομάδες εν πλω.

«Ορισμένα βοοειδή χρειάστηκε να θανατωθούν εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών που υπέστησαν στη διάρκεια του ταξιδιού», συμπλήρωσε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA