Μενού
Σκύλος
Σκύλος στο Λονδίνο | AP Photos / Kirsty Wigglesworth
  • Α-
  • Α+

Η Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Sky News, ψήφισε νόμο για την απαγόρευση εμπορίας και κατανάλωσης κρέατος σκύλου βάζοντας έτσι ένα τέλος σε μία διαμάχη που θεωρείται «αρχαίο έθιμο».

Οι ακτιβιστές λένε ότι εκατοντάδες χιλιάδες σκύλοι εκτρέφονται και θανατώνονται στη Νότια Κορέα κάθε χρόνο, αλλά η στάση έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό και η ζήτηση βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο.

Η απαγόρευση στη Νότια Κορέα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα καταστήσει παράνομη την εκτροφή, τη σφαγή και την πώληση σκύλων και κρέατος σκύλων για ανθρώπινη κατανάλωση από το 2027.

Νότια Κορέα: Οι ποινές στους παραβάτες του νόμου

Για την παράβαση του νόμου που θεσπίζει η Νότια Κορέα, αναμένεται να υπάρχουν και οι ανάλογες συνέπειες, καθώς σύμφωνα με το Sky News στους παραβάτες θα επιβάλλονται ποινές φυλάκισης έως και τρία χρόνια ή πρόστιμα ύψους 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, η δημιουργία νέων εκτροφείων σκύλων, σφαγείων και εγκαταστάσεων μαγειρέματος και επεξεργασίας θα απαγορευτεί αμέσως. Όπως αναφέρεται, όμως, στο νομοσχέδιο δεν προβλέπονται κυρώσεις για την κατανάλωση κρέατος σκύλου.

Το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ενέκρινε το νομοσχέδιο με 208 ψήφους υπέρ και μηδέν κατά την Τρίτη, αλλά ορισμένοι εκτροφείς σκύλων δήλωσαν ότι σχεδιάζουν έφεση και διαμαρτυρίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA