Ο Αλέν Ντελόν ήθελε να θανατωθεί ο σκύλος του και να ταφεί μαζί του, κάτι που όμως απορρίφθηκε από τα παιδιά του μετά από σφοδρές αντιδράσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο ηθοποιός που πέθανε σε ηλικία 88 ετών την Κυριακή, είχε πει ότι επιθυμούσε ο Λούμπο, ένα 10χρονο βελγικό μαλινουά, να θανατωθεί και να τοποθετηθεί στον τάφο του στο νεκροταφείο του σπιτιού του στο χωριό Douchy στο Loiret.
Την Τρίτη, αφότου ακτιβιστές εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την προοπτική να θανατωθεί ένα υγιές ζώο και προσφέρθηκαν να βρουν στο σκυλί ένα νέο σπίτι, ανακοινώθηκε ότι ο Λούμπο θα ζήσει.
Το Ίδρυμα Brigitte Bardot δήλωσε ότι η κόρη του Ντελόν, Ανούσκα, επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια θα κρατήσει τον σκύλο. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, προκαλώντας σύγχυση, το ίδρυμα είχε ανακοινώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο σκύλος θα χαριστεί πριν διαγράψει τις αναρτήσεις.
Δεν υπάρχει νόμος στη Γαλλία που να εμποδίζει τους ιδιοκτήτες να θανατώνουν τα ζώα τους, αλλά εναπόκειται στους μεμονωμένους κτηνιάτρους να αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους.
Ο Ντελόν δημιούργησε ένα παρεκκλήσι σε ένα νεκροταφείο που περιέχει τα λείψανα τουλάχιστον 35 σκύλων του στους δασώδεις χώρους του σπιτιού του, 85 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού, το οποίο αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 1970.
Εδώ ήταν που την Κυριακή, σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, τα τρία παιδιά του, ο Άντονι, 59 ετών, η Ανούσκα, 33 ετών, και ο Αλέν Φαμπιάν, 30 ετών, ανακοίνωσαν ότι ο πατέρας τους πέθανε ειρηνικά με αυτά στο πλευρό του.
Ο Λούμπο, που υιοθετήθηκε από ένα καταφύγιο από τον Ντελόν το 2014, συμπεριλήφθηκε στην ανακοίνωση των παιδιών για τον θάνατο του ηθοποιού.
«Είναι ο σκύλος μου στο τέλος της ζωής μου... Τον αγαπώ σαν παιδί», δήλωσε ο Ντελόν στο Paris Match το 2018. «Είχα 50 σκύλους στη ζωή μου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτόν. Του λείπω όταν δεν είμαι εκεί».
Και πρόσθεσε: «Αν πεθάνω πριν από εκείνον, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να μας πάρει μαζί. Θα τον βάλει να κοιμηθεί στην αγκαλιά μου. Προτιμώ να το κάνω αυτό παρά να ξέρω ότι θα αφήσει τον εαυτό του να πεθάνει στον τάφο μου με τόσα βάσανα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντελόν θα ταφεί στο σπίτι του στο Ντουσί «με απόλυτη μυστικότητα» αυτή την εβδομάδα, αν και δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες από την οικογένεια.
Πριν από το θάνατό του ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν ήθελε μια εθνική τελετή παρόμοια με εκείνη που διοργανώθηκε μετά το θάνατο του Τζόνι Χαλιντέι και του Σαρλ Αζναβούρ, αλλά επιθυμούσε να ταφεί «όπως οποιοσδήποτε άλλος».
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.