Μενού
Το Βρετανικό Μουσείο
Το Βρετανικό Μουσείο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών από τη Βρετανία δεν πίστευε στα μάτια του βρήκε ένα απίστευτα σπάνιο αντικείμενο της Εποχής του Χαλκού -ένα από τα μόλις επτά που έχουν βρεθεί στη χώρα.

Σύμφωνα με την Daily Express, ο Jonathan Needham, βρήκε μία πρωτόγονη πόρπη ρουχισμού 3.000 ετών μέσα σε αγροτεμάχιό του, στο Ellastone της Αγγλίας. Το χρυσό αντικείμενο, είναι μόλις 13 εκατοστά σε μήκος και βάρους 110 γραμμαρίων, ενώ η πιθανότητα να βρεθεί κάποιο παρόμοιο είναι περίπου μία στο ένα δισεκατομμύριο.

Το σπάνιο λάφυρο

Είναι πιθανό να αποκτηθεί από ένα μουσείο και έχει αφήσει ενθουσιασμένο τον συνταξιούχο «Ιντιάνα Τζόουνς». Είπε: «Αυτό ξεπέρασε και τα πιο τρελά μου όνειρα. Είναι απίστευτο».

«Μόλις είχα μπει στο αυτοκίνητο όταν καταλάβαμε πόσο πολύτιμο ήταν. Άρχισα να φωνάζω και να χειροκροτώ, οι γύρω μας πέρασαν για τρελούς. Στο σπίτι κάναμε λίγη ακόμα έρευνα και βρήκαμε ότι ήταν πραγματικός θησαυρός». 

Ο Jonathan είπε ότι δεν κοιμήθηκε καν εκείνο το βράδυ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «οι πιθανότητες να κερδίσει το λαχείο είναι πολύ περισσότερες από το να βρεις κάτι τόσο σπάνιο».

Έκτοτε το αντικείμενο μεταφέρθηκε στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, και αναμένεται να πωληθεί έναντι σημαντικού ποσού σε δημοπρασία. Τα έσοδα από αυτές τις εκδηλώσεις συνήθως μοιράζονται μεταξύ του γαιοκτήμονα και του μεταπράτη, με τον Jonathan να ελπίζει ότι θα οικονομήσει αρκετά για ένα καλοκαίρι στην Καραϊβική.

Δείτε επίσης:

Φρίκη στο Κερατσίνι: Συνελήφθη 78χρονος για βιασμό ανήλικης - Την κακοποιούσε συστηματικά από το 2017

Μοντέλο ανακοίνωσε ότι πέθανε από καρκίνο και τελικά ζει

Θρήνος στην Κοζάνη: Νεκρός αστυνομικός μέσα στο σπίτι του

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA