Μενού
Άντονι Μπλίνκεν
Άντονι Μπλίνκεν | YouTube/Bloomberg
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εξωτερικών την ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ταξίδεψε στην Ουκρανία, για να επαναβεβαιώσει την αμερικανική στήριξη στη χώρα, αλλά επιφύλασσε και μία έκπληξη.

Το βράδυ της Τρίτης (14/5), βρέθηκε σε κλαμπ του Κιέβου, ανέβηκε στη σκηνή και έπαιξε κιθάρα, σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει.

Προτού ο Μπλίνκεν αναλάβει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ήταν ροκ κιθαρίστας, κάτι που απέδειξε παίζοντας το Rockin' in the Free World του Νιλ Γιανγκ, συνοδεία μίας ουκρανικής μπάντας. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μαζί σας. Μεγάλο μέρος του κόσμου είναι μαζί σας. Και αγωνίζονται, όχι μόνο για μια ελεύθερη Ουκρανία, αλλά για τον ελεύθερο κόσμο. Και ο ελεύθερος κόσμος συμπεριλαμβάνει και σας» είπε στο μικρόφωνο, πριν αρχίσει να κιθαρίζει και να τραγουδά. 

Το κατάμεστο κλαμπ ξέσπασε σε χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του. 

Το ταξίδι του Μπλίνκεν στο κλαμπ, το Barman Dictat, ένα μουσικό μπαρ στο κέντρο του Κιέβου που χτίστηκε για να λειτουργήσει ως καταφύγιο σε περίπτωση πολέμου, ήρθε στο τέλος μιας μακράς ημέρας συναντήσεων.

Ο Μπλίνκεν δεν έχει παίξει μουσική από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ τον Οκτώβριο, αναφέρει η Washington Post.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA