20 Ιουλίου 1936. Στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας πραγματοποιείται η αφή της Ολυμπιακής φλόγας υπό τον ήχο του ναζιστικού εμβατηρίου. Ο συμβολισμός αυτής της καινοτόμου τελετής ήταν να καταδείξει τη συνέχεια της Άριας φυλής, από την αρχαία Ελλάδα έως τη Γερμανία του 20ου αιώνα.
Ο Αδόλφος Χίτλερ, αν και λάτρης των σπορ, αρχικά ήταν αρνητικός με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Βερολίνο. Ο διεθνιστικός και πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της διοργάνωσης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος με τη ναζιστική ιδεολογία. Εκείνος που σταδιακά έπεισε τον Φύρερ για τις ωφέλειες που θα είχε το καθεστώς από τους αγώνες ήταν ο υπουργός προπαγάνδας της κυβέρνησής του.
Διαβάστε περισσότερα στο mixanitouxronou.gr
- Εξάρχεια: Άγριος ξυλοδαρμός του γιου του Νίκου Ρουσσόπουλου – «Τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά»
- Ποια είναι η γυναίκα που έγινε η «λύρα» της Κρήτης και «άλωσε» την εξέδρα του ΟΦΗ
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το «Καράβι» του Σεφερλή έριξε τον ανταγωνισμό σε ξέρα - Η τηλεθέαση του Markos by night
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.