Μενού
Το νέο μέλος του πάρκου, ο «Ηρακλής»
Το νέο μέλος του πάρκου, ο «Ηρακλής» | Youtube - Associated Press
  • Α-
  • Α+

Με δόντια που θα μπορούσαν εύκολα να διαπεράσουν την ανθρώπινη σάρκα, το μεγαλύτερο αρσενικό του πιο δηλητηριώδους είδους αράχνης στον κόσμο ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Αυστραλία και βρήκε νέο σπίτι στο Πάρκο Ερπετών.

Η θανατηφόρα αράχνη στην οποία δόθηκε το παρατσούκλι «Ηρακλής» βρέθηκε στην Κεντρική Ακτή περίπου 50 μίλια βόρεια του Σίδνεϊ, και αρχικά μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πάρκο ερπετών.

Αράχνη - θηρίο

Πρόκειται για μέλος του είδους Hadronyche modesta, γνωστό και ως «Australian funnel-web spider». Οι ειδικοί εντομολόγοι που το παρέλαβαν συνειδητοποίησαν ότι ήταν το μεγαλύτερο αρσενικό δείγμα που έχει βρεθεί ποτέ στην Αυστραλία.

Η αράχνη έχει μέγεθος 7,9 εκατοστά, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ στο πάρκο, από το 2018, το αρσενικό «Κολοσσός». Οι αράχνες του Σίδνεϊ συνήθως, έχουν μήκος από ένα έως πέντε εκατοστά, με τα θηλυκά να είναι γενικά μεγαλύτερα από τα αρσενικά, αλλά όχι τόσο θανατηφόρα.

Βρίσκονται κυρίως σε δασώδεις περιοχές και προαστιακούς κήπους γύρω από το Σίδνεϊ, μέχρι την παράκτια πόλη του Νιούκαστλ στα βόρεια και τα Μπλε Όρη στα δυτικά.

Ο «Ηρακλής» θα βοηθήσει, έστω και ακούσια, το πρόγραμμα του πάρκου για την καταπολέμηση δηλητηρίων, παρέχοντας σημαντικές ποσότητες από τη θανατηφόρο ουσία, συμβάλλοντας στις έρευνες για σύνθεση ενός ικανού αντίδοτου.

«Έχουμε συνηθίσει να δωρίζονται αρκετά μεγάλες αράχνες στο πάρκο, ωστόσο το να λαμβάνουμε μια τόσο μεγάλη αρσενική αράχνη είναι σαν να κερδίζουμε το τζάκποτ», δήλωσε η φύλακας του ιδρύματος, Emma Teni.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA