Έκτακτη συνέντευξη παραχώρησε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, Ken McCallum, αναφέροντας πως το Ισλαμικό Κράτος, όπως είναι γνωστό στα αγγλικά το ISIS, έχει «επιστρέψει».
Το ISIS συνεχίζει τις προσπάθειές του να εξάγει την τρομοκρατία στη Βρετανία, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής κατασκοπείας του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποιώντας πως πρόκειται για μία απειλή που τον ανησυχεί περισσότερο από κάθε άλλη.
Ο Ken McCallum, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας ασφαλείας MI5, έδωσε την Τρίτη την πρώτη ενημέρωση για τις απειλές του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2022, προσφέροντας μια ευρεία αξιολόγηση των απειλών από τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και στη γειτονιά της χώρας του.
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">‘We're seeing far too many cases where very young people are being drawn into poisonous online extremism’, revealed MI5 Director General Ken McCallum in a rare public speech. <a href="https://t.co/x6H5ROd52a">pic.twitter.com/x6H5ROd52a</a></p>— Channel 4 News (@Channel4News) <a href="https://twitter.com/Channel4News/status/1843686535457321203?ref_src=twsrc%5Etfw">October 8, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Προειδοποίησε ότι υπάρχει πλέον αυξημένη απειλή τρομοκρατίας από την Αλ Κάιντα «και ιδίως» από το ISIS, γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος και ΙΚ. Η ομάδα εισέβαλε στη διεθνή συνείδηση το 2014, όταν οι μαχητές της κατέλαβαν μεγάλα τμήματα του βορειοδυτικού Ιράκ και της ανατολικής Συρίας.
«Σήμερα, το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι η δύναμη που ήταν πριν από μια δεκαετία, αλλά μετά από μερικά χρόνια που είχαν καθηλωθεί αρκετά πίσω, επαναλαμβάνει τις προσπάθειές τους να εξάγει τρομοκρατικά στοιχεία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο κεντρικό Λονδίνο.
Ο McCallum επισήμανε τη φονική επίθεση σε συναυλιακό χώρο το Μάρτιο στη Μόσχα, που πραγματοποιήθηκε από το παρακλάδι ISIS-K, ως «βάναυση επίδειξη της ικανότητάς του».
- Φωτιά στην Αττικοβοιωτία: Ήταν ένα βραχυκύκλωμα η αρχή της καταστροφής; Τι αποκαλύπτει το σημείο «μηδέν»
- Χυδαίες απειλές σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από οπαδούς του Κασιδιάρη: Στο στόχαστρο ο Γλαβίνας
- «Ξάφρισαν» τον βυθό στη Σκόπελο: Σπείρα Ιταλών μάζεψε κόκκινα κοράλλια αξίας 800.000 ευρώ
- «Θα το πω να το γνωρίζει ο κόσμος»: Αυτόπτης μάρτυρας εξηγεί τι συνέβη με τη δημοσιογράφο του OPEN
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.