Μενού
robert menendez
Ρόμπερτ Μενέντεζ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, ο Φιλ Μέρφι, ζήτησε χθες Παρασκευή από τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ – ο οποίος εκπροσωπεί την συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία στη Γερουσία των ΗΠΑ – να παραιτηθεί λόγω των κατηγοριών για δωροληψία που αντιμετωπίζει.

«Οι ισχυρισμοί στο κατηγορητήριο σε βάρος του γερουσιαστή Μενέντεζ και άλλων τεσσάρων εμπλεκομένων εγείρουν βαθύτατη ανησυχία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Είναι τόσο σοβαροί που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα του γερουσιαστή Μενέντεζ να εκπροσωπεί τον λαό της πολιτείας μας», λέει ο Φιλ Μέρφι και υπογραμμίζει: «Ως εκ τούτου, ζητώ την άμεση παραίτησή του».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί πως ο Μπομπ Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ. Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ, ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

«Για χρόνια παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένως να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου. Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον μου. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής και να υπηρετεί τη χώρα με εντιμότητα» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην πρώτη του αντίδραση ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA