Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνησή του «εργάζεται» προκειμένου η Ουκρανία να αποκτήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί πυραύλους πιο μακράς εμβέλειας εναντίον ρωσικών στόχων.
«Εργαζόμαστε για αυτό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα που προβάλλεται επίμονα από τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι — με σκοπό να πλήττονται βάσεις από όπου εξαπολύονται επιθέσεις της Ρωσίας.
Έκανε το σχόλιο αυτό μετά την ανακοίνωση δυτικών κυβερνήσεων πως το Ιράν προμήθευσε στη Ρωσία βαλλιστικούς πυραύλους προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που όπως τόνισαν τις ώθησε να προχωρήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.
Το Κίεβο απαιτεί το τελευταίο διάστημα οι σύμμαχοί του να προχωρήσουν στην άρση των περιορισμών ως προς τη χρήση των όπλων που του προμηθεύουν ώστε να πλήττει στο ρωσικό έδαφος «θεμιτούς», κατ’ αυτό, στρατιωτικούς στόχους, ιδίως αεροπορικές βάσεις από όπου απογειώνονται αεροσκάφη για να πλήξουν την ουκρανική επικράτεια.
- Εφημερία 120 ωρών: Γιατρός κατέρρευσε μετά από 5 μέρες νον στοπ - «Επικοινωνιακά τεχνάσματα», λέει ο Γεωργιάδης
- Ελληνικό σουβλατζίδικο στο Παρίσι έχει ένα κάπως ερωτικό όνομα
- Το άγνωστο guest της Γιαννακοπούλου στο «Λόγω Τιμής» – Όταν μοιραζόταν το ίδιο πλάνο με τον Πυρπασόπουλο
- Ο ΕΟΦ «εξαφανίζει» 5 γνωστά προϊόντα από την αγορά: Δείτε ποια είναι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.