Από την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025 ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί φοράει στον αστράγαλο ηλεκτρονικό βραχιολάκι, στο πλαίσιο της καταδίκης του σε τρία χρόνια φυλάκιση, εκ των οποίων ένα έτος με βραχιολάκι για «διαφθορά και δωροδοκία επιρροής».
Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, του απαγορεύθηκε για τρία χρόνια το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Πρόκειται για την υπόθεση παράνομης ανταλλαγής πληροφοριών που αφορούσε δικογραφία μιας άλλης υπόθεσης η οποία ενέπλεκε τον Νικολά Σαρκοζί, με αντάλλαγμα μετάθεση δικαστή σε υψηλό πόστο στο Μονακό.
Τι θα γίνει με την ποινή
Ο Σαρκοζί οφείλει να φοράει το βραχιολάκι σε περιορισμένες για ένα χρόνο μετακινήσεις του αλλά ίσως να μην εκτίσει την ποινή γιατί σύμφωνα με τον νόμο οι άνω των 70 ετών εξαιρούνται. Ο Νικολά Σαρκοζί γιόρτασε το 70 γενέθλια του στις…28 Ιανουαρίου.
Προς το παρόν ο Νικολά Σαρκοζί δεν ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος εξαίρεσης.
Παράλληλα, πραγματοποιείται η δίκη του για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής καμπάνιας από τον Συνταγματάρχη Καντάφι της Λιβύης το 2007 που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2025.
- «Διαμαντάκια» και «ενέργειες»: To Λεξικό του Αθηνέζου που πάει διακοπές στις Κυκλάδες
- Πως «ξεκλείδωσε» η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το νέο «Στούντιο 4»: Το τρίτο όνομα της παρέας
- «Καλύτερος και από τη Βέρρα»: Ο Τσουβέλας πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε σε πανηγύρι
- Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο: Σε ποιες περιοχές αναμένονται μπόρες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.