Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο (16/11) πως ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Liberty Energy, Κρις Ράιτ, θα είναι ο νέος υπουργός Ενέργειας.
Ο Κρις Ράιτ, μεταδίδει σχετικά το Reuters, είναι ένθερμος υποστηρικτής της χρήσης ορυκτών καυσίμων, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό σε ό,τι αφορά την τήρηση των συμφωνιών για το κλίμα από πλευράς ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Κρις Ράιτ είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Liberty Energy, μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών πετρελαίου με έδρα το Ντένβερ. Αναμένεται να υποστηρίξει το σχέδιο του Τραμπ για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και την αναζήτηση τρόπων για την ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η ζήτηση για την οποία αυξάνεται για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.
Ντόναλντ Τραμπ: Η ατζέντα του Κρις Ράιτ
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Κρις Ράιτ, πιθανότατα, συμμερίζεται την αντίθεση του Τραμπ στην παγκόσμια συνεργασία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ο Ράιτ έχει αποκαλέσει τους ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής κινδυνολόγους και έχει παρομοιάσει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη με τον κομμουνισμό σοβιετικού τύπου.
«Δεν υπάρχει καμία κλιματική κρίση και δεν βρισκόμαστε ούτε στη μέση μιας ενεργειακής μετάβασης» δήλωσε ο Ράιτ σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο προφίλ του στο LinkedIn πέρυσι.
Ο Ράιτ, ο οποίος δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία, έχει γράψει εκτενώς για την ανάγκη μεγαλύτερης παραγωγής ορυκτών καυσίμων για να βγουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια. Έχει ξεχωρίσει μεταξύ των στελεχών πετρελαίου και φυσικού αερίου για το ύφος του και περιγράφει τον εαυτό του ως σπασίκλα στο κομμάτι της τεχνολογίας.
Μάλιστα, ο Ράιτ είχε προκαλέσει αίσθηση το 2019 όταν είχε πιει υγρό από ένα αμφισβητούμενης προέλευσης προϊόν, για να αποδείξει ότι δεν είναι επικίνδυνο.
Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει παραχθεί ποτέ από οποιαδήποτε χώρα επί Μπάιντεν και είναι αβέβαιο πόσο ο Ράιτ και η επερχόμενη κυβέρνηση θα μπορούσαν να το ενισχύσουν.
Οι περισσότερες αποφάσεις για γεωτρήσεις λαμβάνονται από ιδιωτικές εταιρείες που εργάζονται σε γη που δεν ανήκει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.