Μενού
Ο Τζέιμς Άντερσον
Ο «πιο ευγενικός υδραυλικός της Βρετανίας» | YouTube - @The Manc
  • Α-
  • Α+

Ο Τζέιμς Άντερσον, από το Μπέρνεϊ της Βρετανίας, είχε χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ ως ο «πιο ευγενικός υδραυλικός» καθώς προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους με οικονομικές ανάγκες.

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως πρόφαση για την ενέργειά του αποτέλεσε ο θάνατος του γιου του. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, χθες ανακλήθηκε το βραβείο του «Βρετανού πολίτη» που είχε λάβει το 2023.

Μετά από έρευνα του BBC διαπιστώθηκε πως ο «πιο ευγενικός υδραυλικός της Βρετανίας» και πιο συγκεκριμένα η εταιρεία του, Depher, φέρεται να πλαστογραφούσε ιστορίες ότι βοηθούσαν ανθρώπους, για να συγκεντρώσουν εκατομμύρια σε δωρεές.

Ειδικότερα, το BBC διαπίστωσε ότι η Depher χρησιμοποιούσε φωτογραφίες ευάλωτων ατόμων χωρίς τη συγκατάθεσή τους και ισχυρίστηκε ότι ο κ. Anderson είχε αποτρέψει μια ηλικιωμένη γυναίκα από το να αυτοκτονήσει, αλλά στην πραγματικότητα είχε πεθάνει χρόνια νωρίτερα.

Ο «πιο ευγενικός υδραυλικός της Βρετανίας» αρνήθηκε ορισμένους από τους ισχυρισμούς του BBC, αλλά παραδέχθηκε πως «έχει κάνει λάθη».

Οι ιστορίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγιναν γρήγορα viral τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, με την εταιρεία του να καταφέρνει να κερδίζει 2 εκατομμύρια λίρες σε δωρεές.

Μεταξύ των δωρητών ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, διασημότητες όπως η τραγουδίστρια Λίλι Άλεν και ο ηθοποιός Χιου Γκραντ, ο οποίος έδωσε 75.000 λίρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA