Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη (ώρα Ουάσιγκτον) πως παρατείνεται η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο - η ισχύς της οποίας επρόκειτο να εκπνεύσει μεθαύριο Κυριακή - για «τρεις εβδομάδες».
«Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου θα παραταθεί για τρεις εβδομάδες», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος μέσω Truth Social μετά τις συνομιλίες αντιπροσώπων της ισραηλινής και της λιβανικής κυβέρνησης, στις οποίες συμμετείχε, στον Λευκό Οίκο.
Παράλληλα, μίλησε για «πολύ καλή πιθανότητα» να υπογραφτεί συμφωνία ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου εντός του 2026, αφού ανήγγειλε την παράταση της κατάπαυσης του πυρός για τρεις εβδομάδες.
Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εκφράστηκε στην Ουάσιγκτον μετά τη συνάντηση αντιπροσώπων του Λιβάνου και του Ισραήλ, στην οποία συμμετείχε προσωπικά, γνωστοποίησε επίσης πως αναμένει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν να συναντηθούν στον Λευκό Οίκο «τις επόμενες εβδομάδες».
- Μυτιλήνη: Πυροσβεστικό αεροσκάφος «καρφώθηκε» με τη μύτη στο αεροδρόμιο
- Γιατί δεν αναρτήθηκαν αφίσες του Pride στο Μετρό; Η απάντηση - εξήγηση της ΣΤΑΣΥ
- Οι προβλέψεις Καμμένου για τις εκλογές: «Πολύ πάνω από 10% η Καρυστιανού, πιθανώς εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ»
- «Eάν δεν είσαι εντάξει με το θέαμα, το πρόβλημα είναι δικό σου» - Η Τούνη απαντά για το μέγεθος του μαγιό της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.